Nieuw

Franse aanklagers willen Marine Le Pen berechten over ISIS-tweets

Marine Le Pen. Screenshot YouTube.

Aanklagers hebben de Franse Marine Le Pen opgeroepen om te worden berecht voor het tweeten van foto’s van gruweldaden gepleegd door de Islamitische Staatsgroep, zo meldden justitiële bronnen vrijdag.

Dit zou een verdere druk op Le Pen (50) kunnen uitoefenen, die al te maken heeft met juridische problemen met betrekking tot beweerd misbruik van EU-parlementaire middelen.

Le Pen deelde de gruwelijke beelden in december 2015, een paar weken nadat IS-jihadisten 130 mensen doodden tijdens aanslagen in Parijs.

Het is aan een onderzoeksrechter om te beslissen of een rechtszaak plaatsvindt, met een veroordeling voor “het verspreiden van gewelddadige foto’s die kinderen kunnen zien” met een maximumstraf van drie jaar gevangenisstraf en een boete van 75.000 euro ($ 85.000).

Le Pen werd ontdaan van haar parlementaire immuniteit voor de foto’s en beschuldigd van het verspreiden van gewelddadige berichten.

Vorig jaar uitte ze verontwaardiging nadat de onderzoeksrechter haar had gevraagd om psychiatrische tests te ondergaan in verband met haar tweets.

Ze heeft de zaak tegen haar aangeklaagd als een schending van haar vrijheid van meningsuiting.

Le Pen deelde de beelden nadat een Franse journalist een vergelijking tussen de jihadistische groep en haar partij maakte.

Een van de foto’s toonde het lichaam van James Foley, een Amerikaanse journalist onthoofd door de soennitische extremisten.

Een ander toonde een man in een oranje jumpsuit die overreden werd door een tank en de derde toonde een Jordaanse piloot die levend in een kooi werd verbrand.

“Dit is Daesh!” Le Pen schreef in een bijschrift.

Later verwijderde ze de foto van Foley na een verzoek van zijn familie, waarin stond dat ze zich niet bewust was van zijn identiteit.

Le Pen heeft erop aangedrongen dat zij en de partij “volkomen onschuldig” zijn en de zaak als politiek gemotiveerd hebben afgeschilderd.

Bron:

French prosecutors want Le Pen tried over tweet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Franse aanklagers willen Marine Le Pen berechten over ISIS-tweets

 1. Alles was beter geweest dan Macron, en waar vochten de linksen op het internet voor?

  Snel… accounts veranderen en doen alsof we Macron opeens niet moeten.

  Like

 2. Fransdo // maart 2, 2019 om 21:44 //

  Tja, in Nederland word je tenslotte ook vervolgd voor het vertellen van de waarheid. Wilders weet daar alles van. En dus waarom niet in Frankrijk?

  De waarheid moet verzwegen worden en de leugen regeert. Leve Europa, leve de EU, vive La France.

  Like

 3. Fransdo // maart 2, 2019 om 21:44 //

  “Tja, in Nederland word je tenslotte ook vervolgd voor het vertellen van de waarheid.”

  @

  Ligt er natuurlijk ook aan welke waarheid je wil verkondigen,die van de “gecontroleerde” kliek of die van feitelijkheden uit de geschiedenis.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s