Nieuw

Zweedse professor wil IS-strijders ruilen voor nationalistische politici

Wil IS-terroristen ruilen voor Zweedse politici die hem niet bevallen - Prof. Andreas Pettersson (r.). Fotocollage © PI-news.

Een Zweedse hoogleraar aan de Södertörn Universiteit, die ook politieagenten opleidt, stelt voor dat Zweden nationalistische politici en bepaalde redacteuren uitwisselt voor IS-terroristen. Andreas Pettersson, jurist en hoogleraar sociaal recht aan de Universiteit van Södertörn heeft een bijdrage geleverd aan het debat over de repatriëring van IS-terroristen met de Zweedse nationaliteit met het voorstel: “Kunnen we niet eenvoudigweg onderhandelen over een uitwisseling met Syrië? We nemen de IS-terroristen mee naar huis en zij nemen Tobé, Kristersson, Åkesson en de redactie van SvD mee”, schreef Andreas Pettersson op Twitter.

Hij verwijst naar drie Zweedse toppolitici en de hoofdredactie van de krant Göteborgs-Posten (GP) en Svenska Dagbladet (SvD). De politici die hij noemt, Jimmie Åkesson (partijleider van de Zweden Democraten), Tomas Tobé (juridisch woordvoerder van de Moderaten) en Ulf Kristersson (partijleider van  Moderaten), hebben duidelijk kritiek geuit op het Zweedse beleid ten aanzien van IS-terroristen, alsmede verschillende journalisten van de kranten Gothenborgs-Posten en Svenska Dagbladet.

Nadat de Amerikaanse president Donald de Europeanen opnieuw uit hun slaap wakker schudden toen hij hen opriep om honderden gevangengenomen strijders van de terroristische militie “Islamitische Staat” (IS) op te nemen en te vervolgen, begon ook eindelijk in Zweden het debat te ontwaken over hoe om te gaan met deze specie van korangelovigen.

Tot op heden bestaat er geen landelijk concept voor de omgang met islamitische terroristen in Zweden. Het is de taak van de gemeenten om deze mensen te helpen zichzelf te de-radicaliseren, maar het is onduidelijk hoe dit moet gebeuren. Zo wachten de autoriteiten in de gemeenteraad van Stockholm bijvoorbeeld op de terugkeer van voormalige IS-strijders om hen te helpen.

Reeds in oktober 2013 dienden de Zweden Democraten een aanvraag in met betrekking tot terreur-reizigers. De motie, die destijds zowel door de socialisten als de rest van het politieke spectrum werd verworpen (ook door de Moderaten), bevatte voorstellen om zowel mensen die zich bij de terroristische organisaties hadden aangesloten, uit te zetten als het staatsburgerschap van IS-terugkeerders in te trekken.

Na de islamitische moordaanslag in Stockholm op 7 april 2017 was men van plan de antiterreurwetgeving aan te scherpen, dat nu medio 2019 of later, als het überhaupt ooit gebeurt, nog steeds moet plaatsvinden. Minister van Justitie Morgan Johansson (Sociaal-Democraten) heeft donderdag op een persconferentie uitgelegd hoe dit in de praktijk zou gebeuren. Het lidmaatschap van een terroristische organisatie moet bijvoorbeeld strafbaar zijn. De nieuwe wet kan geen terugwerkende kracht hebben.

Volgens de Zweedse binnenlandse inlichtingendienst “Säpo” (Säkerhetspolisen) is in Zweden de dreiging van terrorisme zeer groot. Volgens de autoriteit bestaat het aantal gewelddadige extremisten in Zweden uit ongeveer 3000 mensen. Daarvan zijn er iets meer dan 2000 islamitisch gemotiveerde extremisten, terwijl de rest rechts-extremisten en links-extremisten zijn. Volgens Säpo is het aantal islamitische extremisten in slechts zeven jaar tijd vertienvoudigd. Zodanig zijn islamitische extremisten dramatisch oververtegenwoordigd in een land met een moslimminderheid.

Bron:

Professor will IS-Kämpfer gegen schwedische Konservative tauschen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Zweedse professor wil IS-strijders ruilen voor nationalistische politici

 1. Wat een domme BOLLE BAKKES heeft die linkse achterlijke onnozel.
  We zullen hem met al zijn marxistische randdebielen er uit K#nk#ren.
  Schopneigingen van dit soort tering-nerds.
  Beter idee!

  Like

 2. Is die rechts op de foto niet de broer van kabouter Plop?

  Like

 3. Serge Jansen // maart 1, 2019 om 23:02 //

  ‘ is-terroristen met de Zweedse nationaliteit ”
  Uhmmm……….wacht even……ik laat het nog eens langs mijn gedachten gaan…
  – is-terroristen met de Zweedse nationaliteit – ?

  De 2de keer had ik nog steeds het gevoel dat er iets niet klopt aan die zin. Hmm ?

  Like

 4. @Serge Jansen,
  – is-terroristen met de Zweedse nationaliteit – ?
  Men bedoelt dat het gaat om moslims die heel goed begrepen hebben wat er in de koran staat en daar ook naar leven 😉

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s