Nieuw

Somalische migrant gerekruteerd als politieagent strafrechtelijk vervolgd wegens zonder aanleiding doodschieten blanke vrouw

De 33-jarige Mohamed Noor uit Somalië werd gerekruteerd voor een politieopleiding in de Verenigde Staten. Nu wordt hij vervolgd omdat hij een 40-jarige blanke vrouw heeft doodgeschoten die de politie had gebeld na getuige te zijn geweest van een seksueel misdrijf buiten haar huis.

Toen Noor en zijn collega na een 911-alarmering bij Justine Damond aankwamen, zagen ze hoe de vrouw in pyjama over het gazon renden. Seconden later lag ze dood op de grond, nadat Noor haar met zijn pistool had neergeschoten.

De verdediging beweert dat het een ongeluk was. Noor’s collega van de politie kan dit niet bevestigen of ontkennen. De officier van justitie is echter van mening dat het om doodslag of moord gaat. Noor zelf zwijgt, maar wordt verondersteld in de rechtszaal te zullen beweren dat hij in zelfverdediging heeft geschoten.

Tijdens het onderzoek is gebleken dat Noor eerder geneigd is geweest om zijn wapen in de diensttijd te trekken en het te richten op mensen zonder dat de situatie daarom vraagt. Een videoclip van een camera op het dashboard van Noor’s eigen politievoertuig laat zien hoe hij, na het stoppen van een bestuurder die geen richtingaanwijzers gebruikte, zijn wapen trekt en het op het hoofd van de bestuurder richt.

De advocaat van Noor probeert nu de film als bewijs ongeldig te laten verklaren en buiten de rechtszaal te houden. Ook een psychiatrisch onderzoek van Noor moet volgens de verdediging tijdens het rechtsproces niet worden toegestaan. De officier van justitie is echter van mening dat beide zaken in de context relevant zijn.

Het proces begint op 1 april. Het is onduidelijk wanneer een vonnis kan worden verwacht. Noor is niet langer werkzaam als politieagent.

Bron:

US-Somali cop who shot dead an Australian woman in her pyjamas ‘pointed a gun at a driver’s head months earlier after stopping him for not using his indicator’
Somalisk migrant rekryterades som polis – åtalas nu för att ha skjutit ihjäl kvinnligt vittne

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Somalische migrant gerekruteerd als politieagent strafrechtelijk vervolgd wegens zonder aanleiding doodschieten blanke vrouw

 1. Wie haalt het ook in zijn hoofd om hem die functie en een pistool te geven?

  Liked by 1 persoon

 2. Die dat heeft bedacht die een kogel! Daarna misschien die stink-somaliër ook, maar dat is dan tweede prioriteit.

  Like

 3. Als je weet hoeveel Somaliërs op staande voet worden ontslagen vanwege allerlei feiten snap je niet dat ze nog steeds worden aan genomen. Bij welk bedrijf dan ook.

  Liked by 1 persoon

 4. skeeter // maart 2, 2019 om 04:30 //

  Je geeft een baby toch ook geen pistool

  Like

 5. CurvedAir // maart 2, 2019 om 08:57 //

  Bijzonder vreemd verhaal: de VS heeft vele ghetto’s vol met werkloze negers, en dan gaat men uit het achterlijke Somalië een nikker halen om hem notabene politieagent te maken, een volk dat bekend staat om zijn achterlijkheid en zijn PIRATERIJ?

  Succesformule voor een dystopie, en dat is ook duidelijk gebleken. Wel een succesformule is niet piraat-primaten uit Somalië naar de VS, maar ghetto-bacillen uit de VS naar Somalië. Kennelijk hebben enige halfzachte ‘democraten’ het weer eens niet begrepen.

  Liked by 1 persoon

 6. Hefzibah Yahudah // maart 2, 2019 om 10:32 //

  Daarom ben ik héél blij, dat VAN DYK (klinkt hollands) dat hij ook al is het een korte straf voor een moordenaar de bak in moet voor het met 16 kogels dood schietenvan een tiener.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s