Nieuw

Hongarije: Anti-Soros-wet gegrondvest in de grondwet – “vluchtelingenhelpers” zullen gevangenisstraffen worden opgelegd

Stop Soros - Orban Campagne in Hongarije.

Zege voor de regering van Orbán: het Hongaarse Constitutionele Hof heeft de wet, die zwaar door de EU is bekritiseerd, nu geclassificeerd als constitutioneel, waardoor gevangenisstraffen worden opgelegd aan de zogenaamde “vluchtelingenhelpers”. De Hongaarse regering ziet hun activiteiten als “hulp bij en aanzetten tot illegale migratie”. De Europese Commissie had wegens deze wet zelfs een inbreukprocedure tegen Hongarije ingeleid.

Nu heeft het Hooggerechtshof van Boedapest de wet in overeenstemming met de grondwet verklaard, maar heeft de details verbeterd. Het in de wet verankerde strafbare feit van “hulp bij en aanzetten tot illegale migratie” bestaat bijvoorbeeld alleen als personen of organisaties opzettelijk en doelbewust handelen in het belang van mensen die niet worden blootgesteld aan vervolging en illegaal in het land verblijven. Het bovengenoemde delict is ook niet vervuld als de acties van civiele vluchtelingenhulpverleners uitsluitend gericht zijn op het verlichten van het lijden van mensen in nood en het bieden van een humane behandeling.

De regering van Orbán liet de wet, bekend als de “Stop Soros Wet”, door het parlement aannemen om NGO’s en “vluchtelingenhelpers” te bedreigen met strafrechtelijke gevolgen. In geval van recidive worden gevangenisstraffen van maximaal één jaar opgelegd. De term “Stop Soros” verwijst naar de megaspeculant George Soros, die met zijn talrijke stichtingen en aanzienlijke geldbedragen migratie naar Europa bevordert en massaal ondermijningswerk verricht tegen de regering Orbán in Hongarije. De Hongaarse bevolking wordt hierover momenteel geïnformeerd in een nieuwe campagne met posters en brieven aan alle huishoudens, waardoor de EU-leiders opnieuw in woede zullen raken.

Bron:

Sieg für die ungarische Regierung: Anti-Soros-Gesetz ist verfassungskonform

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Hongarije: Anti-Soros-wet gegrondvest in de grondwet – “vluchtelingenhelpers” zullen gevangenisstraffen worden opgelegd

 1. Serge Jansen // maart 1, 2019 om 22:51 //

  Goed gedaan Hongarije.
  Het is dat ik hier kinderen en familie heb, anders was ik allang verkast naar Hongarije.

  Ik geloof trouwens nooit dat Soros het allemaal in z’n eentje financiert.
  Eerst had hij 3 miljard, toen stopte hij 15 miljard in zijn hoofdstichting en hield hij prive ‘slechts’ 2 miljard over……….? Er zitten veel meer mensen achter, denk ik zo.
  Follow the money en we zullen veel namen uit de 1% aller rijksten tegenkomen.

  Liked by 1 persoon

 2. Orbán wil de controle en de macht over Hongarije zodat hij zijn land goed kan besturen.
  Maar Judith Sargentini vindt dat hij dat doet als een dictator, en dat is niet voor hem weggelegd; dat mag alleen de EU.

  Liked by 1 persoon

 3. Nazi-Duitsland was democratischer dan de huidige Europese Unie.

  Liked by 1 persoon

 4. Voorlopig zit er nog helemaal niemand vast.

  En een jaar gevang voor zo’n zware misdaad is een lachertje, mits ze niet levend eruit komen, maar er zal wel prima voor ze gezorgd worden.

  Begin maar met Soros, en ook bekijken wat die ellende ons allemaal inmiddels al gekost heeft en nog gaat kosten, er is immers causaal verband mag ik aannemen.

  Vastzetten en de kosten verhalen, anders geloof ik er geen moer van.
  Tijd voor actie.

  Liked by 1 persoon

 5. Soms wordt het je lastig gemaakt als je je eigen land wil verdedigen maar ze doen het goed! Laat de EU maar dreigen, niks van aan trekken! Je hoeft niet alles op te offeren om het anderen naar hun zin te maken; dat kost je namelijk meer dan het oplevert

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s