Nieuw

Klimaatmeisje Greta Thunberg is een verdienmodel

Een Zweedse ondernemer die beweert “als eerste aandacht te hebben besteed aan” de Zweedse kinderklimaatactiviste Greta Thunberg, gebruikte haar naam om bijna 10 miljoen SEK binnen te halen meldt The Local voor een nieuwe uitgifte van aandelen, zo blijkt uit een onderzoek van de krant Svenska Dagbladet.

Ingmar Rentzhog, oprichter van We Don’t Have Time, vroeg Thunberg in oktober of ze een jongerenadviesraad van zijn sociale media start-up We Don’t Have Time voor wilde zitten, wat ze accepteerde.

Klimaatmeisje Greta Thunberg is een cashcow

Hij gebruikte haar vervolgens meer dan elf keer in het promotiemateriaal voor een aandelenemissie die op 27 november werd aangekondigd.

De prospectus beloofde beleggers dat de onderneming, die slechts 10 procent van de winst naar een liefdadigheidsfonds kanaliseert, het potentieel heeft om “uiterst winstgevend” te zijn door het creëren van virale milieu-inhoud om geld binnen te halen via digitale advertenties.

Rentzhog heeft het bedrijf in 2017 opgericht met als doel “het grootste sociale netwerk voor klimaatactie ter wereld” te creëren.

Op dezelfde dag dat Thunberg in augustus vorig jaar met haar schoolstaking begon, kwam hij met een freelance fotograaf, die haar foto op zijn Facebook-pagina en Instagram-account plaatste en een video in het Engels maakte die hij op het YouTube-kanaal van het bedrijf plaatste.

“Toonaangevende vertegenwoordigers van We Don’t Have Time waren de eersten die aandacht besteedden aan Greta Thunberg’s protest via Facebook en Twitter posts en Youtube films die virale verspreiding kregen”, leest het.

“Het bedrijf speelde dus een centrale rol in het geven van grote nationale en internationale aandacht aan het protest van Greta Thunberg.

Rentzhog verdedigde zijn beslissing om van We Don’t Have Time een bedrijf met winstoogmerk te maken.

“Kijk, dit is de situatie: Ik ben ondernemer en ben me bewust geworden van de klimaatcrisis,” zei hij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Klimaatmeisje Greta Thunberg is een verdienmodel

 1. Jeanette K // maart 2, 2019 om 10:46 //

  Greta Thunberg is een mentaal WRAK.
  Ze heeft last van autisme,het syndroom van asperger en adhd.
  Nausicaa Marbe legt alles uit.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3094976/onfris-kinderen-als-klimaatmartelaars
  Hoe is het in de EU mogelijk dat spijbelende pubers er heilig van overtuigd zijn dat
  klimaatverandering(voor zover daar op dit moment sprake van is en zeer ingewikkelde
  materie is) kan worden gestopt door NITWITS van het type Wiebes, Nijpels, Samsom
  en last but not least Rutte.??
  Wanneer komt dit land eindelijk in actie tegen deze belazerij, die enkel tot doel
  heeft om de schatkist vol te krijgen.?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s