Nieuw

Michael Cohen haalt Steele Dossier onderuit tijdens hoorzitting in congres

Michael Cohen, de voormalige advocaat van Trump, ontkende woensdag tijdens de hoorzitting van het Congres dat hij Praag bezocht tijdens de presidentiële campagne van 2016, zoals het beroemde Steele-dossier beweert.

“Ben je wel eens in Praag geweest?” vroeg South Carolina Rep. Ralph Norman, een Republikein, Cohen tijdens een hoorzitting van de afdeling Toezicht en Hervorming van het Huis.

“Ik ben nog nooit in Praag geweest,” zei Cohen, en voegde eraan toe: “Ik ben nog nooit in Tsjechië geweest.”

De getuigenis van Cohen, dat hij onder ede heeft afgelegd, lijkt een van de belangrijkste aantijgingen van Christopher Steele, de voormalige Britse spion die namens de Clinton-campagne en DNC een dossier met anti-Trump-onderzoek schreef, onderuit te halen.

Het 35-pagina’s tellende rapport van Steele is een routekaart voor de aantijging dat de Trump-campagne samenwerkte met de Russische regering  om de verkiezingen te beïnvloeden.

Steele beweerde dat Cohen in augustus 2016 Praag heeft bezocht om met vertegenwoordigers van het Kremlin te praten over het maken van niet-traceerbare betalingen aan hackers.

Cohen ontkende de claim nadat BuzzFeed het dossier op 10 januari 2017 had gepubliceerd. De claim van Cohen ondermijnt ook tal van nieuwsberichten waarin wordt beweerd dat het bewijs het dossier ondersteunt.

McClatchy heeft twee rapporten gepubliceerd die beweerden dat het kantoor van de speciale raad aanwijzingen heeft dat Cohen Praag heeft bezocht. Cohen heeft beide ontkend.

Cohen begon samen te werken met het onderzoek van de speciale raad in juli 2018. Hij is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf op verschillende aanklachten, waaronder belastingontduiking, bankfraude en valse verklaringen afleggen aan het Congres.

In zijn verklaring woensdag zei hij dat hij geen bewijs heeft dat president Trump of leden van de campagne samenspanden met Rusland.

Bron:

MICHAEL COHEN PUTS DAGGER IN THE HEART OF STEELE DOSSIER DURING CONGRESSIONAL TESTIMONY

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Michael Cohen haalt Steele Dossier onderuit tijdens hoorzitting in congres

 1. Jack vanderVeen // februari 28, 2019 om 01:07 //

  die hele Cohen vertoning ziet zeer georchestreerd uit.
  wie verkoopt er zijn eer voor dit schouwspel?
  alleen onbetrouwbare individuen die met de vijand heulen.,
  maar ja, wat is hier de inzet en wat het gewin.
  dat alles zal blijken wanneer de Democraten door dit theaterstuk weer aan de macht kunnen komen.
  Cohen als een prominent minister bij een Democratenregering.
  “Even CNN is saying Michael Cohen is lying in his testimony ” dit zegt reeds voldoende.

  Like

 2. Dat Cohen al zaken deed die het daglicht niet konden verdragen voordat Trump president werd, deed er allemaal niet toe en kon daar zijn gang in gaan tot in de oneindigheid.
  Werkelijk alle juridische toezichthouders vonden het prima.
  Maar voor de democraten is Cohen nu… de man.

  En wat betreft Wikileaks, dat wist iedereen al doordat Wikileaks het wereldwijd vrij had gegeven voordat Trump het te horen kreeg.
  Ik weet echt niet wat Cohen wil beweren, een totale raadsel.

  Maar hier zal het weer niet bij blijven, de smaad en laster zal door blijven gaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s