Nieuw

Het kan – moslim raakt Nederlanderschap kwijt

Staatssecretaris Mark Harbers van Justitie en Veiligheid heeft het Nederlanderschap van de Nijmeegse Syriëganger Outmhane B. (37) ingetrokken. Dat is woensdag bekend gemaakt. B. reisde in 2014 met zijn gezin naar Syrië en zou daar een training voor jihadisten hebben gevolgd. In 2016 is hij op de nationale terrorismelijst gezet.

B. raakt het Nederlanderschap kwijt omdat hij ‘zich heeft aangesloten bij een organisatie die deelneemt aan een nationaal of internationaal gewapend conflict en een bedreiging vormt voor de nationale veiligheid’.

De Stentor >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Het kan – moslim raakt Nederlanderschap kwijt

 1. Jack vanderVeen // februari 28, 2019 om 11:29 //

  Marouane B. heeft zijn nederlanderschap ook om dezelfde reden kwijtgespeeld.
  Ene Thijs B. heeft de nederlandse nationaliteit ook verloren met als oorzaak dat hij naar ISIS (of aanverwanten) afreisde. (Nu is hij dood).
  DUS het gebeurt wel vaker dan je door hebt.
  Het kan niet vaak genoeg voorkomen bij zulke gasten, dat dan wel weer. Wat ook de oorzaak moge zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s