Nieuw

Gedrild tot terroristen – zo worden de IS-kinderen beschreven door de Koerdische autoriteiten

Een van de jongens in deze IS-executievideo is van Britse afkomst.

De Koerdische autoriteiten in Syrië eisen nu opnieuw dat alle buitenlandse IS-terroristen, maar ook hun echtgenotes en kinderen, door hun thuislanden worden teruggenomen, schrijft het Noorse NRK.

De meeste Europese landen hebben geweigerd om IS-terroristen in Syrië te helpen.

Wat de kinderen betreft, hebben zij zich ambivalent uitgedrukt. Zo hebben de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström en premier Stefan Löfven de deur niet volledig gesloten om hen te helpen.

Tegelijkertijd eist de kinderrechtenorganisatie ‘Save the Childen’ dat Zweden naar het Midden-Oosten gaat en ze ophaalt.

Wat zijn het dan voor kinderen die in de kampen kunnen zitten, waar de IS-terroristen gevangen worden gehouden?

– Deze kinderen zijn opgevoed en gedrild in een terroristische mentaliteit, zegt Abdel-Karim Omar, een woordvoerder van de Koerdische autoriteiten in Syrië, tegen het Noorse NRK.

Volgens hem is het de verantwoordelijkheid van het “thuisland” om voor de kinderen te zorgen en ervoor te zorgen dat ze geen terroristen worden.

Hij is van mening dat het bestrijden van IS-terroristen, of het nu mannen, vrouwen of kinderen zijn, moet worden voortgezet, terwijl anderen moeten worden gerehabiliteerd en geïntegreerd in de maatschappij in hun herkomstlanden.

Als ze te lang in gevangenissen en detentiekampen in voormalige door de IS gecontroleerde gebieden blijven, kunnen er namelijk nieuwe terroristische groeperingen ontstaan, zegt hij.

– Jullie moeten juridische en morele verantwoordelijkheid nemen voor je eigen burgers. Als het criminelen zijn, moeten ze voor de rechter worden gebracht, zegt hij tegen NRK.

Volgens Abdel-Karim Omar kunnen de Koerden deze situatie niet zelf aan. De situatie is zeer ernstig, lijkt zijn boodschap te zijn.

Bron:

“Drillade som terrorister” – så beskrivs IS-barnen av kurdiska myndigheter
Frykter fremtidige terrorister: – Hent hjem deres kvinner og barn

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Gedrild tot terroristen – zo worden de IS-kinderen beschreven door de Koerdische autoriteiten

 1. bedonderde burger // februari 28, 2019 om 08:59 //

  Deze ‘kinderen’ zijn geen kinderen meer maar hersengestoorde tikkende tijdbommen.
  Maar ja, daarvan lopen er inmiddels honderden zo niet duizenden ook in Nederland rond te stappen. Getuige de toename aan geweldsdelicten door vrijwel iedere keer getinte daders en wat te denken van de autobranden epidemie. Waar zou deze epidemie zo plots vandaan komen? Zo vlak nadat vele miljoenen ‘vluchtelingen’ Europa mochten komen overspoelen en onze levens, op z’n vriendelijkst gesteld, verpesten met hun gebrachte ‘verrijking’.
  Zou een en een twee kunnen zijn mevrouw Rutte, meneer Merkel, Nazi bewonderaar Timmermans, leugenaar Sargentini, kleuter Macron en hun helaas nog steeds miljoenen hersenloze volgers.

  Liked by 1 persoon

 2. Js52xyz@gmail.com // februari 28, 2019 om 09:12 //

  Het is in eerste verantwoordelijkheid van de ouders. Als die zich aansluiten bij IS om daar (meestal) ongestraft te kunnen moorden en hun kinderen dezelfde ideen bijbrengen is het jammer voor de kinderen.
  Maar ik wil die moordmachines niet in mijn buurt hebben, noch voor ze betalen. Per slot betaal ik ook nog eens dat ze levenslang in de gaten moeten worden gehouden en hun levenslange uitkering. Over het terechte onveiligheidsgevoel maar te zwijgen

  Like

 3. Jack vanderVeen // februari 28, 2019 om 11:54 //

  Laat Syrië en/of Irak hen maar berechten. Die kenen nog veroordeling tot echt levenslang en ook doodstraf.

  Like

 4. Inderdaad, laat ze daar maar berechten en hopelijk krijgen ze de doodstraf dan zijn ze opgeruimd en zijn wij er vanaf…die doodstraf hebben ze wel verdiend, die vieze vuile moordenaars…daar komt toch niks meer van terecht, ze richten alleen maar ellende aan en dat kunnen we missen als kiespijn

  Like

 5. Geef de Koerden 1.000 euro per dood geschoten ISIS gevangene en het probleem is opgelost. Totaal geen medelijden mee hebben.

  Like

 6. ik heb videobeelden gezien van een 5-6 jarig jongetje die door aanwijzingen van een ca 13 jarige 5 kogels
  in een man vastgebonden aan een hekwerk schoot. Eind van video de vuistjes in de lucht en zoiets als een kreet
  van overwinning riep. Verder toonde men door kinderen uitgevoerde onthoofdingen. ze waren in zwarte gewaden gekleed. Dat zegt genoeg. Als je het op werk over zo iets hebt, loopt de helft weg
  of draait zich om. Men wil het niet weten, horen of geloven. Je schrikt van hoeveel er nog zijn die het huidige beleid nog steeds steunen, kiezen voor dezelfde schoften met bloed aan handen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s