Nieuw

Facebook-moderatoren radicaliseren door de inhoud die ze geacht worden te modereren

Je dacht dat het leven zwaar was als je gemodereerd wordt op Facebook? Dan weet je nog niet hoe zwaar het is voor de Facebook-moderatoren zelf. Het leven voor een Facebook-moderator is een pure hel. Een hel die ze alleen kunnen overleven met drugs en seks. De meeste Facebook-moderatoren gaan er uiteindelijk aan onderdoor en houden er nog jarenlange psychische trauma’s aan over en gaan uiteindelijk de samenzweringstheoriën geloven die ze geacht worden te verwijderen.

Casey Newton schreef een stuk voor The Verge over het leven van Facebook moderators. Hij sprak over de emotionele schade die wordt veroorzaakt door de blootstelling aan zeer gewelddadige inhoud, en wat interessanter is….. hij sprak over hoe moderators van mening veranderen na blootstelling aan inhoud die ze geacht worden te modereren.

Dit is wat hij te zeggen had over zijn onderzoek.

The Verge:

In de afgelopen drie maanden heb ik een tiental huidige en voormalige medewerkers van Cognizant in Phoenix geïnterviewd. Allemaal hadden ze geheimhoudingsovereenkomsten getekend met Cognizant waarin ze beloofden om niet te discussiëren over hun werk voor Facebook – of zelfs te erkennen dat Facebook de klant van Cognizant is. De waas van geheimhouding is bedoeld om medewerkers te beschermen tegen gebruikers die boos zijn op een inhoudelijke moderatiebeslissing en proberen deze ‘persoonlijk’ op te lossen met een bekende Facebook-werknemer. De NDA’s zijn ook bedoeld om te voorkomen dat contractanten de persoonlijke informatie van Facebook-gebruikers delen met de buitenwereld, in een tijd van intense controle op de privacy van gegevens.

Maar de geheimhouding isoleert ook Cognizant en Facebook van kritiek op hun werkomstandigheden, vertelden moderators me. Ze worden onder druk gezet om niet te discussiëren over de emotionele tol die hun werk hen oplegt, zelfs met dierbaren, wat leidt tot een groter gevoel van isolement en angst. Om hen te beschermen tegen mogelijke vergeldingsacties, zowel van hun werkgevers als van Facebook-gebruikers, heb ik ermee ingestemd om pseudoniemen te gebruiken voor iedereen die in dit verhaal wordt genoemd, behalve Cognizant’s vice-president van operations for business process services, Bob Duncan, en Facebook’s directeur van global partner vendor management, Mark Davidson.

Gezamenlijk beschreven de medewerkers een werkplek die voortdurend aan de rand van de chaos staat. Het is een omgeving waar werknemers omgaan met donkere grappen over het plegen van zelfmoord en vervolgens tijdens pauzes wiet roken om hun emoties te verdoven. Het is een plek waar werknemers ontslagen kunnen worden voor het maken van slechts een paar fouten per week – en waar degenen die blijven, leven in angst voor voormalige collega’s die terugkeren op zoek naar wraak.

Het is een plaats waar, in schril contrast met de extraatjes voor Facebook-medewerkers, teamleiders micromanage content moderators ‘elke keer dat ze naar het toilet gaan of pauze nemen om te bidden; waar werknemers, wanhopig op zoek naar een dopamine-rush tussen de ellende, seks hebben in trappenhuizen en een kamer gereserveerd voor zogende moeders; waar mensen ernstige angst ontwikkelen terwijl ze nog in opleiding zijn, en blijven worstelen met traumasymptomen lang nadat ze zijn vertrokken; en waar de counseling die Cognizant hen biedt, eindigt op het moment dat ze stoppen – of gewoon worden losgelaten.

De moderators vertelden me dat het een plek is waar de samenzweringsvideo’s en memes die ze elke dag zien, er geleidelijk toe leiden dat ze die inzichten omarmen. Eén auditor loopt op de werkvloer het idee te promoten dat de aarde plat is. Een voormalig medewerker heeft me verteld dat hij aan bepaalde aspecten van de Holocaust begint te betwijfelen. Een andere voormalige werknemer, die me vertelde dat hij elke ontsnappingsroute in zijn huis in kaart heeft gebracht en slaapt met een pistool naast hem, zei: “Ik geloof niet langer dat 9/11 een terroristische aanslag was.”

Misschien moeten we onze mening over Facebook herzien en het gebruik ervan toch aanmoedigen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (892 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Facebook-moderatoren radicaliseren door de inhoud die ze geacht worden te modereren

  1. Dat de aarde plat is weet nu toch ondertussen iedereen? Net zo goed als die 6 miljoen van de Holocaust.

    Liked by 2 people

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s