Nieuw

Duitser verliest baan zodat Afghaan uitgebreid kan bidden op het werk

Toen een Afghaan door zijn Duitse collega werd geïnformeerd dat moslimgebeden tijdens werkuren geen deel uitmaakten van de arbeidstijd, werd de islamiet razend en dreigde hem het ziekenhuis in te slaan. Onvoorstelbaar: De baas stond niet achter zijn jarenlange werknemer, maar koos partij voor de geïmporteerde gewelddadiger.

In de pizzeria in Erfurt, Thüringen, is het tot een ernstig schandaal gekomen. Zaakvoerder Marcel Hecker had besloten om de selectie van het personeel wat kleurrijker te maken en had in deze zet een Afghaan in dienst genomen. De strikt religieuze moslim leeft al ongeveer 20 jaar in Duitsland en bidt vijf keer per dag tot Mekka. Ook bracht hij zijn gebedskleed mee naar het bedrijfspand van de bezorgdienst voor fastfood. Goedgekeurd door de baas mocht de islamitische zeloot zijn religieuze rituelen in een opslagruimte uitoefenen.

Toen een andere medewerker, die al veel jaren een absolute toppresteerder in het bedrijf was, uiteindelijk zo’n gebedsproces waarnam, vroeg hij zijn nieuwe Afghaanse collega of hij zichzelf had afgestempeld. In het bedrijf is het namelijk gebruikelijk dat werknemers voor privézaken, zoals bijvoorbeeld rookpauzes, zich afstempelen en vervolgens weer registreren voor het werk – een volstrekt normale procedure die iedereen waarschijnlijk wel kent. De islamist Kemal vond deze vraag echter zeer irritant en noemde zijn Duitse collega een racist.

Zichtbaar geërgerd door de beschuldiging van racisme en de algehele situatie, vroeg de Duitser uiteindelijk aan zijn baas of de pauzeregels waren aangepast. Deze ontkende dit en nam het islamitische gebed van zijn nieuwe Afghaanse medewerker als een gelegenheid om in een personeelsvergadering te melden dat medewerkers zich ook voor de praktijk van religieuze rituelen in de tijdregistratie moesten afstempelen. Het was aan iedereen, ongeacht zijn geloof, om zijn of haar geloof te belijden, maar niet tijdens de werkuren. Tot zover goed.

Kemal trok zich echter niets aan van deze regel. Zijn gebeden bleef hij driftig tijdens de werkuren presteren. Toen de Duitse medewerker enkele dagen na de personeelsvergadering herhaaldelijk waarnam dat de islamiet nog steeds niet afstempelden om zijn privéaangelegenheden te voltrekken, confronteerde hij hem beleefd met de vraag of er iets in het voorschrift was veranderd. Hijzelf was immers ook getroffen als roker en wilde graag op de hoogte zijn. Dit heeft uiteindelijk de islamiet in woede  doen barsten.

Hij schreeuwde naar zijn collega, noemde hem weer een racist, zwaaide met zijn vuist voor zijn neus en dreigde hem het ziekenhuis in te slaan. Nu moet u weten dat Kemal een goed opgeleide krijgskunstenaar is die in Duitsland al meerdere malen in conflict is gekomen met de wet omdat hij – u vermoedt het al – Duitse staatsburgers op brute wijze in elkaar slaat.

Geïntimideerd en bedreigd door de agressieve Afghaan, wendde de geschrokken Duitser zich tot zijn baas. Maar zijn reactie was uiterst twijfelachtig. Naar aanleiding van de informatie over de geweldsdreiging van de Afghaan eiste de chef van zijn Duitse werknemer om zich verder niet meer met de kwestie te bemoeien.  U leest het goed, een werknemer wordt door een collega bedreigd, wendt zich tot zijn baas en wordt door hem ook belachelijk gemaakt. Bij de volgende gelegenheid confronteerde de Duitser zijn baas opnieuw dat hij moest vrezen voor zijn fysieke integriteit en vroeg hem om iets te doen. Marcel Hecker zwaaide alleen maar terug en antwoordde dat hij al met de aardige Afghaan had gesproken en dat hij hem had verzekerd dat hij niemand had bedreigd.

Nu is het niet verwonderlijk dat de geïmporteerde gewelddadiger ontkende dat hij zijn collega had bedreigd. Veel schandaliger is echter de reactie van de chef. In plaats van achter zijn trouwe en jarenlange hoog presterende medewerker te staan, stond Hecker lafjes achter de islamitische agressieveling. Dit culmineerde verder in het gebeuren dat hij zijn Duitse werknemer aanmoedigde om naar een ander appartement te verhuizen of beter nog naar een andere stad als hij zo bang was voor Kemal. De baas beloofde zijn beste man ook ontslag – voor het geval dat hij zich zo ongedisciplineerd bleef gedragen.

Maar de Duitser was hem voor. Omdat hij niet kon werken in een bedrijf waar hij op elk moment kon verwachten dat hij door een getrainde vechtsporter in coma zou worden geslagen, en aangezien zijn baas deze situatie niet wilde rechtzetten, nam hij ontslag en verliet hij dezelfde dag nog de pizzeria. Pikant detail: Vanwege zijn ontslag weigert Marcel Hecker nu zijn oude werknemer te betalen. Jarenlang had de ondernemer ook gewoonweg afgezien van het betalen van toeslagen voor werk op zon- en feestdagen.

Onder deze omstandigheden is het niet verwonderlijk dat veel voormalige klanten de pizzeria inmiddels de rug toegekeerd hebben en geen fastfood meer bestellen door te bellen naar 0361-21000210. Overigens is de anti-Duitsers directeur momenteel op zoek naar nieuwe medewerkers. Of iemand zich met het oog op een dergelijk werkklimaat per e-mail zal aankondigen onder marcel.hecker@die-pizzaschmiede.de, valt nog te bezien. Hecker’s nieuwe Afghaanse favoriet had overigens later ook andere collega’s lastiggevallen en bedreigd. Als dat geen echte verrijking is.

Bron:

Erfurt: Deutscher verliert Job, damit Afghane ausgiebig am Arbeitsplatz beten kann

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Duitser verliest baan zodat Afghaan uitgebreid kan bidden op het werk

 1. Boycot die pizzeria allemaal die hufter mailen althans de Duitsers
  En maar blijven buigen voor ze, is die Afghaan er inmiddels ook uit gegooid?

  Like

 2. Eigenaar en afghaan uit het land zetten.kutmoslims opzouten.

  Like

 3. Neem zelf ook lekker veel pauze en doe alsof je de rozenkrans bidt….

  Like

 4. trebor2110 // maart 1, 2019 om 08:47 //

  Boycot die pizzeria allemaal

  Ja vind ik ook , vanaf nu zal ik er nooit komen ik boycot die zaak .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s