Nieuw

VS-minister BuZa kondigt ook interventies in Nicaragua en Cuba aan

In een interview met de tv-zender Telemundo over de situatie in Venezuela heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Pompeo, de militaire interventie in Venezuela op 23 februari niet uitgesloten. Wat bijzonder cynisch is, is dat hij de Venezolaanse regering beschuldigt van de humanitaire situatie die wordt veroorzaakt door de sancties die door de VS zijn opgelegd en dat hij het onacceptabel vindt dat 10 procent van de bevolking het land al heeft verlaten vanwege de economische situatie.

De mainstream media grijpen dit graag aan, maar vergeten te melden dat je niet zo ver hoeft te zoeken om een soortgelijke economische ramp te zien: Ook Oekraïne is, zonder Amerikaanse sancties, na de Maidan zo economisch ingestort dat ongeveer 10% van de bevolking het land heeft verlaten. Ze vluchtten naar Rusland, waar ze werkvergunningen en een toekomst vonden, of gingen naar Polen als illegale arbeidsmigrant.

Als je kijkt naar het interview met Pompeo, zul je zien dat de gespreksleidster als een sleutelwoord-gever dient, die Pompeo de antwoorden geeft met haar vragen. Geen wonder, want het kanaal behoort toe aan NBC en is vooral bedoeld om Spaanssprekende Amerikaanse burgers te overtuigen van de Amerikaanse politiek.

In het interview kondigde Pompeo aan dat het met de interventie van Venezuela niet klaar was: “Ja, de Trump-regering doet dit niet alleen in Venezuela maar ook in Nicaragua en Cuba en zal dit blijven doen. De Verenigde Staten werken onder de regering Trump er hard aan om ervoor te zorgen dat niet alleen in Venezuela, maar ook in deze twee landen positieve resultaten voor de bevolking worden bereikt”.

Op de vraag of de VS hoopte op een domino-effect, antwoordde hij: “Ik hoop dat de mensen in elk van deze landen begrijpen dat de autoritaire regimes die hen worden opgelegd niet nodig zijn, dat ze een ander leven kunnen leiden”.

Pompeo’s cynisme aan het begin van de video, waar hij de humanitaire situatie in Venezuela betreurt, kan nauwelijks worden overtroffen, want terwijl de Verenigde Staten Venezuela met de ene hand wurgen door middel van sancties en het bevriezen van rekeningen, bieden ze met de andere “humanitaire hulp” aan.

Dit voorspelt niet veel goeds voor de toekomst van de regio en vooral voor Venezuela. Maar over deze Amerikaanse dreigingen is er nauwelijks nieuws in de mainstream media.

Bron:

US-AUSSENMINISTER POMPEO KÜNDIGT INTERVENTIONEN AUCH IN NICARAGUA UND AUF KUBA AN!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s