Nieuw

Steeds meer Duitsers vragen een kleine wapenvergunning aan

Screenshot YouTube.

Steeds meer mensen in Duitsland vragen een kleine wapenvergunning aan om alarm-, gas- en signaalwapens te kunnen dragen. Binnen een jaar was er een stijging van tien procent. Tegelijkertijd werden er 18 procent meer verdwenen echte vuurwapens geregistreerd.

In het kielzog van de toenemende onveiligheid door criminelen bewapenen Duitse burgers zich steeds meer met vuurwapens. Het aantal zogeheten handvuurwapen-vergunningen is sterk blijven groeien. Volgens de Duitse regering steeg hun aantal van 565.000 eind januari 2018 tot iets minder dan 620.000 eind januari 2019, een stijging van bijna tien procent.

De vereniging van Duitse Wapensmeden (VDB) ziet dit niet als een reden tot bezorgdheid. “We hoeven niet bang te zijn voor degenen met een kleine wapenvergunning, maar eerder voor degenen die er geen hebben en zich niet aan officiële controle onderwerpen, zoals sinds 2003 is voorgeschreven”, aldus VDB-directeur Ingo Meinhard.

Voorwaarde voor de afgifte van een kleine wapenvergunning is dat de aanvrager meerderjarig is en er persoonlijk geschikt en betrouwbaar uitziet. Hij moet een verklaring van goed gedrag overleggen en zijn deskundigheid bewijzen. Het document kan worden gebruikt om signaal-,gas- en alarmpistolen te kopen.

Volgens het Nationaal Wapenregister waren eind januari 2019 in totaal 28.901 vuurwapens niet meer te traceren, waardoor het aantal vermiste wapens binnen twaalf maanden met bijna 18 procent toenam. Drie jaar eerder waren er ongeveer 11.000 wapens minder verdwenen.

De cijfers zijn gebaseerd op een antwoord van de regering op een vraag in de Bondsdag. Volgens dit rapport zijn de meeste van deze wapens (22.978) verloren gegaan, ongeveer een kwart (5.923) gestolen. De federale regering wilde het aantal illegaal circulerende wapens verminderen. In 2017 stemde de Bundesrat voor een eenjarige amnestie voor illegaal wapenbezit dat door de federale regering was gepland. Degenen die verboden wapens en munitie inleveren bij de autoriteiten worden niet gestraft.

Nu waarschuwt de politiebond (GdP) dat elk vermist wapen het risico met zich meebrengt dat het bij een misdrijf wordt gebruikt. “Het zou zeker naïef zijn om te geloven dat de wapenbezitters verstrooid zouden zijn en zouden vergeten waar ze hun wapens achterlieten,” zei GdP chief Oliver Malchow.

Bron:

Immer mehr Deutsche beantragen Kleinen Waffenschein

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Steeds meer Duitsers vragen een kleine wapenvergunning aan

  1. Tja, ze hebben geen keus…als de ultra-linkse regering al die criminelen binnenlaat, wat moet je dan? In Italië is het sinds kort ook toegestaan om inbrekers neer te knallen zonder dat je daar zelf voor de bak indraait…die aanpassingen zijn hard nodig nu we al dat asielcrapuul door onze strot geduwd krijgen…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s