Nieuw

Spanish workers in the Netherlands complain about abusive conditions

Around 500 Spaniards have alerted the embassy about problems with the work schedules, wages and housing provided by temporary employment agencies

With an unemployment rate of 3.5%, the Netherlands has become a European laboratory for the creation of flexible jobs for young workers. But the shadow of exploitation looms over its ability to attract temporary foreign workers, especially the unskilled ones.

Last year, the department of labor, migration and social security at the Spanish embassy in The Hague received 487 individual and collective complaints from citizens who were put in touch with Dutch temp agencies by Spanish recruitment companies. The working schedules, the wages and even the accommodation turned out to be a nightmare.

El Pais >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1658 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Spanish workers in the Netherlands complain about abusive conditions

  1. Tsja. Lees je het hele artikel dan blijkt toch wel dat die Spanjaarden een nogal vreemde arbeidsethiek hebben die niet geheel strookt met die van de noordelijke landen. Dat zal ongetwijfeld meespelen in de klachten.
    Dat wil niet zeggen dat ze niet terecht zijn, maar dat soort verhalen zie je steeds weer als er ergens een groep goedkope arbeidskrachten wordt gehaald. Dan duiken er schimmige bedrijfjes op die ze proberen te flesse.

    Like

  2. De deur word egter niet los gedaan voor blanke suid afrikaners, wij mogen hier niet werken as gevolg van BEE, maar als onse jonge lui naar NL wilt, mag het niet.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s