Nieuw

Onder het vuur van critici geeft Decathlon de marketing van zijn sport-hijab op

Een van de grootste sportwinkelketens in Frankrijk heeft in allerijl de verkoop van een sportieve hoofddoek afgelast. Franse politici buitelden over elkaar om de verkoop van een ‘hijab’ in het assortiment  van Decathlon te veroordelen, meldt de Gelderlander.

Volgens L’Express beschuldigt Lydia Guirous, woordvoerder voor de Republikeinen, op Twitter 24 februari verontwaardigd het merk er van zich “onderwerpen aan de islam”: “Decathlon ontkent daarmee de waarden van onze beschaving op het altaar van de markt”.

Ook het socialistische parlementslid Valérie Rabault herhaalde het communique van de Internationale Liga voor Vrouwen en het Comité laïcité République, en suggereerde de winkel te zullen “boycotten”. Evenals de voormalige minister van Vrouwenrechten, Laurence Rossignol.

Dat zullen we de socialisten en de Groenen in Nederland niet zien doen. Hier is de enige islamkritische partij dan ook geen enkel gevaar voor de macht en heeft zichzelf effectief ineffectief gemaakt. In Frankrijk liggen de zaken wat dat betreft anders.

‘Seksuele apartheid’, is de vrijwel unanieme conclusie.

Een wet uit 2011 verbiedt volledige gezichtsbedekking in de openbare ruimte in Frankrijk, wat betekent dat moslimkleding zoals de niqab en de burka verboden zijn, maar de hijab, die het mogelijk maakt dat vrouwengezichten zichtbaar zijn, is alleen verboden in scholen en staatsgebouwen.

Decathlon komt met kutsmoes

Maandagochtend geeft het management van Decathlon aan Figaro aan dat het product per ongeluk is voorgesteld en niet bedoeld is om op Frans grondgebied te worden verkocht. Het product was daarna niet langer beschikbaar op de site.

En draait een paar uur later al weer

Een paar uur later besloot het merk uiteindelijk om vanaf medio maart het artikel op de markt te brengen. “We hadden een interne dialoog om te weten of dit product overal ter wereld beschikbaar moest zijn en het antwoord van de groep is ja,” zei de externe communicatiemanager van Decathlon United, Xavier Rivoire, op maandag in Parijs .

“We zijn volledig toegewijd aan het toegankelijk maken van sport voor alle vrouwen over de hele wereld – het is bijna een maatschappelijke verbintenis, als het hardlopers toestaat te rennen, nemen we het met sereniteit aan,” zei hij.

Ook Valerie Boyer (Republikeinen) springt in (auto-vertaling van google, geen idee hoe dat anders met tweets te doen):

“We hebben de keuze gemaakt om dit product te ontwikkelen, op verzoek van sommige sporten, zodat ze hun sport in betere omstandigheden kunnen uitoefenen.”, antwoordt de media-woordvoerder van Decathlon.

En: “We doen geen afstand van onze waarden”, antwoordt ze op (de hierboven genoemde) Lydia Guirous, “We hebben altijd ons best gedaan om sport overal ter wereld toegankelijker te maken.”

Nog een paar uur later doet het bedrijf melding van “een golf van ongekende beledigingen en bedreigingen”. “Onze klantenservice heeft sinds vanochtend meer dan 500 telefoontjes en e-mails ontvangen en onze teams in onze winkels zijn beledigd en bedreigd, soms fysiek.”, beweert het bedrijf.

“Jullie verrotte bastaarden, geld stinkt niet, jullie verraden de waarden van de Franse Republiek, schaam je, jullie dragen bij aan de islamitische invasie, jullie zullen eindigen met dit uitschot in de ovens in Polen”, schreef een internetgebruiker op de website van Decathlon.

En nu zou je kunnen denken dat schelden en bedreigen niet helpt, maar dat zeggen de mensen die niet bedreigd willen worden, het helpt wel degelijk, naast dat het ontzettend oplucht.

Een paar uur later gaf Decathlon toe en besloot de sport-hijab niet op de markt te brengen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Onder het vuur van critici geeft Decathlon de marketing van zijn sport-hijab op

  1. Jack vanderVeen // februari 27, 2019 om 23:57 //

    een echte moslimvrouw heeft geen sporthijab nodig. zij hoort thuis te zijn en bij visite alleen in de afgesloten keuken, zodat niemand haar kan zien (kon soewieso al niet vanwege de bedekkende kleding).Mocht ze onverhoopt gebruik moeten maken van het toilet, kan ze via de achterdeur het huis verlaten om via de voordeur naar het toilet in de hal te gaan. Op een flatje wordt het sprntje trekken (dus toch sporten) voorover gebogen met handen afgeschermd, zodat niemand je gezicht ook maar zou kunnen zien.
    Maar wel met de auto het verkeer in om boodschappen te doen, want die verrekte kerel moet zonodig thuis zitten om op zijn tapijtje te kunnen bidden voor het te laat is.
    oproep aan Decathlon : DOE MAAR GEWOON, HET PROBLEEM İS AL ERG GENOEG.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s