Nieuw

Ikea Israël vervolgd om het weglaten van vrouwen & meisjes uit de catalogus voor ultra-orthodoxe Joden

Het Zweedse meubelbedrijf en gehaktballeverancier Ikea is getroffen door een rechtszaak over discriminatie op grond van geslacht na het verspreiden van een vrouwvrije meubelcatalogus voor ultra-orthodoxe Israëliërs.

Het multimiljoenen-dollar proces werd ingediend als een class-action-zaak bij de rechtbank van Jeruzalem op dinsdag namens Hannah Katsman, een orthodoxe vrouw uit de Israëlische stad Petach Tikvah, volgens Haaretz.

Katsman ontdekte de zwaar bewerkte catalogus in haar brievenbus in 2017 en riep kort daarna de hulp in van het belangenbehartigingscentrum, dat gespecialiseerd is in genderdiscriminatie op religieuze gronden. De groep is nu een juridische strijd begonnen tegen de Israëlische tak van Ikea en de directeur Shuki Koblenz.

Gerechtelijke documenten voor de rechtszaak zeggen dat de “totale uitsluiting van vrouwen en meisjes … een serieuze en moeilijke boodschap stuurt dat vrouwen geen waarde hebben en dat er iets mis is met hun aanwezigheid, zelfs in de woonruimte die in de catalogus is afgebeeld.”

Het eisende partij vraagt ​​Ikea om een ​​vergoeding van 1500 sjekels ($ 415) te betalen aan bijna 10.000 ultraorthodoxe vrouwen, omdat het bedrijf naar verluidt de ontvangers van de catalogus ‘ernstig beledigd, boos en getraumatiseerd’ heeft. Het vraagt ​​ook om een ​​normale catalogus met foto’s van zowel mannen als vrouwen die in de hele gemeenschap worden verspreid.

Het Ikea hoofdkwartier in Zweden heeft zich verontschuldigd over de kwestie. Dit is echter niet de eerste keer dat het bedrijf onder vuur ligt omdat het vrouwen uit zijn publicaties heeft weggelaten. In 2012 heeft het bedrijf zich verontschuldigd voor het fotoshoppen van vrouwen uit de in Saoedi-Arabië verspreide catalogi.

Bron:

Ikea Israel sued after leaving women & girls out of catalog for ultra-Orthodox Jews

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (892 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Ikea Israël vervolgd om het weglaten van vrouwen & meisjes uit de catalogus voor ultra-orthodoxe Joden

 1. Jack vanderVeen // februari 27, 2019 om 23:34 //

  het failliet van de D’666 en GroenLynx doe-het-zelf-markt!
  ook zij vinden het onder het tapijt stoppen van vrouwen blijkbaar o.k..
  vraag het Alexander Pechtold, die zijn zwanger vriendinnetje achteraf misschien wel verschillende keren 180cm onder het grondoppervlak gewenst heeft.

  Like

 2. Tja, net zoals de AH, LIDL en Aldi en ga zo door (lange lijst) verhoeren deze bedrijven zich net zoals de IKEA aan de radicale Joden en moslims!
  Het zijn hier dan weer meer de laatste die je er in ongewenste overschotten aantreft. Zowel in het personeelsbestand of als klant.
  Dit soort bedrijven willen onze NL bevolking ook het liefst inruilen voor dit soort onderontwikkelde levensvormen.
  Je merkt dat ook aan de product “diversificatie”, want die bestaat vooral uit wit, grijs, zwart en bruine kleuren en bij de supermarkten vooral uit smakeloze
  zoals die eeuwige aardbeien en frambozen siroop (bv)
  Het is echt een Orwelliaanse banale grap tegelijkertijd te beweren dat zulks een cultuurverrijking zou zijn!
  Niks divers aan al deze engerds, zo monotoon en mono-cultureel als het maar zijn kan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s