Nieuw

Bioethicist: Block Transgender Puberty Even If Parents Say No

The American Journal of Bioethics is a mainstream professional publication with wide distribution among members of the bioethics movement and within the medical intelligentsia. If advocacy appears in AJOB, it is considered respectable; it is considered defendable; it is considered justifiable.

Which is why the article I am about to describe should alarm the hell out of everyone. A bioethicist named Maura Priest, from Arizona State University, argues that children with gender dysphoriahave the right to have their puberty blocked medically — and that if parents don’t consent, the state should push them aside and do it anyway. From, “Transgender Children and the Right to Transition:”

The formal argument runs as follows:

1. The state has a duty to protect minors from serious harm inflicted by their caretakers.
2. Harm that leads to suicide is a serious harm.
3. Transgender youth with non-supportive parents are at a high risk of psychological harm leading to suicidal tendencies.
4. Therefore, the state should pay special attention to, and has a duty to protect, transgender minors from psychological harm inflicted via their caretakers.

Notice that the concept of “harm” is turned on its head:  Parents are harming their children who identify as the other sex for refusing to permit radical, body-altering transitioning interventions wanted by the child before puberty, i.e., long before children have decision-making capacity. Why, refusing to block puberty promotes suicide!

National Review >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (815 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s