Nieuw

Asielzoekers achter 7 van de 10 grove geweldsdelicten in Oslo

Fotocollage © Samhällsnytt.

Een grootschalig onderzoek naar geweld in de Noorse hoofdstad toont aan dat asielzoekers sterk oververtegenwoordigd zijn als het gaat om ernstige geweldsmisdrijven.

Het Noorse televisiestation TV2 heeft alle vonnissen over ernstige geweldsdelicten in Oslo vanaf het begin van 2018 tot vandaag onderzocht. Het handelt zich grotendeels over gewelddadige mishandeling, een derde heeft betrekkingen op een of andere vorm van messteken. Volgens de rechterlijke uitspraken hebben de daders in deze zaken vaak levensgevaarlijke verwondingen of botbreuken aan de slachtoffers aangebracht.

Uit een overzicht van de achtergrond van de daders blijkt dat immigranten – zowel in termen van personen die zelf zijn geëmigreerd als van mensen die in Noorwegen zijn geboren, maar met in het buitenland geboren ouders – in de vonnissen sterk oververtegenwoordigd. In totaal heeft 70 procent van de 140 daders een migrantenachtergrond.

Tegelijkertijd maken immigranten slechts 33 procent van de bevolking van Oslo uit, zo blijkt uit gegevens van het Noorse bureau voor de statistiek, schrijft TV2.

Ragnhild Bjørnebekk is een criminoloog en is niet verrast door de cijfers. Volgens haar komt dit omdat deze personen afkomstig zijn uit culturen waar geweld wijdverbreid is.

In tegenstelling tot Zweden besteden zowel de politie als de media in Noorwegen aandacht aan de signalementen en achtergronden van de daders.

Bron:

Invandrare bakom 7 av 10 grova våldsbrott i Oslo

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Asielzoekers achter 7 van de 10 grove geweldsdelicten in Oslo

 1. Zou mooi zijn als ze allemaal naar VATICAANSTAD Emigreren zijn wij snel van die Katholieken Pedofielen af.

  Like

 2. na zweden ook noorwegen verloren land?

  Like

 3. Mensen uit geweldsculturen moeten ze niet binnenlaten

  Like

 4. Afschuwelijk. Onze overheden importeren doelbewust moordmachines. En als wij daar dan wat van zeggen zijn wij racisten want volgens de laatste racismedefinities mag je groepen niet beoordelen op hun etnische afkomst.

  Walgelijk!

  Like

 5. Jack vanderVeen // februari 28, 2019 om 00:01 //

  hET BETREFT vonnissen, Dus alle gevallen van geweld, die de rechtbank om wat voor reden dan ook, niet bereikt hebben zijn hierin niet eens opgenomen.
  Ik kan mij zo voorstellen dat de politie slachtoffers afpoeierd om maar niet mee te hoeven werken aan de werkverschaffing door zwarten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s