Nieuw

Salvini Superstar: Lega wint in Sardinië en zal waarschijnlijk de op één na sterkste partij zijn in het volgende EU parlement

Matteo Salvini. | Collage: Ministero dell'interno, CC BY 3.0

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is in de fast lane. Bij de regionale verkiezingen op Sardinië staat de door zijn Lega gesteunde kandidaat aan de leiding – en de volgende politieke sensatie ligt in het verschiet voor de Europese verkiezingen in mei.

Bij de regionale verkiezingen op het eiland Sardinië kon Christian Solinas, een kandidaat gesteund door de patriottische Lega en andere centrumrechtse partijen, de overhand krijgen op zijn tegenstander Massimo Zedda van de centrum-linkse alliantie. Solinas, die tot de regionalistische partij Partito Sardo d’Azione behoort en in 2018 uit de gelederen van de Lega werd gekozen tot senator in Rome, bereikte 47 procent volgens het voorlopige eindresultaat, terwijl Zedda 33 procent van de stemmen won. Ver achterop op de derde plaats stond Francesco Desogus van de populistische vijfsterrenbeweging met elf procent. De opkomst in Sardinië was 53 procent.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini verwelkomde de verkiezingsoverwinning van de kandidaat die hij steunde en becommentarieerde de uitslag van de verkiezingen op Facebook met de woorden: “Na Friuli Venezia Giulia, Molise, Trentino, Zuid-Tirol, Bolzano en Abruzzo, Bolzano, heeft Sardinië ook besloten dat de Lega moet regeren. We hebben ook gewonnen in Sardinië, hoewel we, net als in Abruzzo, voor het eerst deelnamen aan regionale verkiezingen”.

Bij de regionale verkiezingen in Abruzzo won de lijst van Marco Marsilio, gesteund door Lega, Forza Italia, Azione Politica en de lijst van Fratelli d’Italia, op 10 februari een briljante overwinning: de centrum-rechtse alliantie scoorde 48 procent – 28 procent alleen al, d.w.z. meer dan de helft, leverde Lega. Salvini zou nu de ambitie hebben om zich binnenkort als regeringsleider in het Palazzo Chigi in Rome te vestigen, vooral omdat uit onderzoek is gebleken dat zijn Lega nu de sterkste partij van Italië is met meer dan 34 procent.

Onlangs ontkende hij tegenover Deutsche Welle echter dergelijke intenties. “Ik ben de minister van Binnenlandse Zaken. Ik ben niet van plan premier te worden. Ik zorg voor de openbare veiligheid, de maffia, mensensmokkel, drugs, terroristen. Het is voor mij een eer om dit werk te mogen doen. Ik wil het nog lange tijd doen,” zei de populaire Lega politicus.

De regionale verkiezingen op Sardinië worden beschouwd als de laatste opiniepeiling voor de Europese verkiezingen in mei. De Lega zal waarschijnlijk ook bij deze stemming in de hele EU als grote winnaar uit de bus komen. Volgens een recent onderzoek in opdracht van het Europees Parlement zijn de partijen die kritisch staan tegenover Europa en de immigratie in de verschillende landen momenteel goed voor 14 procent. Bij de laatste Europese verkiezingen in 2014 was dat tien procent. De voorspelde winst is voornamelijk te danken aan de Lega, die 21 meer zetels zou winnen dan nu, maar ook aan de AfD (+11 zetels) en de Franse Rassemblement National of Marine Le Pen (+6 zetels). Volgens dit onderzoek zou de Lega met in totaal 27 zetels de tweede sterkste partij in het volgende Europees Parlement zijn, net na de CDU/CSU-groep (29 zetels).

Bron:

Salvini Superstar: Lega siegt auf Sardinien und wird vermutlich zweitstärkste Einzelpartei im nächsten EU-Parlament

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Salvini Superstar: Lega wint in Sardinië en zal waarschijnlijk de op één na sterkste partij zijn in het volgende EU parlement

  1. antiislamnu // februari 26, 2019 om 20:35 //

    Hopa en dan meteen het asielparasieten beleid 180 graden draaien toppie

    Liked by 1 persoon

  2. Het gaat de goede kant op… 🙂

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s