Nieuw

Orbán: Immigratie gaat door – roept op tot nieuw politiek leiderschap dat de controle overneemt

Viktor Orbán. © Annika Haas (EU2017EE) (Creative Commons Attribution).

De Hongaarse premier Viktor Orbán waarschuwt dat de immigratiestromen in de toekomst zullen aanhouden. Daarom moet het het door een nieuw leiderschap worden gecontroleerd.

Het was tijdens de topontmoeting tussen EU en de Arabische Liga in Egypte op maandag dat Viktor Orbán tot een nieuw politiek leiderschap opriep dat de controle overneemt.

En het uitgangspunt moet wederzijds respect zijn.

– We moeten de culturele, religieuze en politieke tradities van elkaars volkeren respecteren, zei hij.

Orbán wees er vervolgens op dat men de macht van de demografie niet mag onderschatten. Volgens de minister-president zal de bevolking van de Arabische wereld in 2030 met 30 procent zijn toegenomen, meer dan de bevolking van de EU, die afneemt.

– Daarom moeten we concluderen dat de oorzaken van de immigratie zullen worden versterkt. Dus de vraag waar we allemaal voor staan is: willen we deze processen passief accepteren of moeten we actie ondernemen om ze onder controle te krijgen?

De premier wees er vervolgens op dat mensenhandelaars, terroristische groeperingen, niet-gouvernementele organisaties, financiële speculanten en de media allemaal een sterke invloed uitoefenen op het immigratiebeleid.

– In de toekomst willen we dat legitieme politieke leiders gezamenlijk de controle over de situatie overnemen, wees hij erop.

– Het uitgangspunt moet zijn dat de problemen moeten worden aangepakt waar ze bestaan, niet door de problemen over de wereld te verspreiden, zei de Hongaarse leider.

Volgens Orbán zal zijn regering, waar mogelijk, “krachten en leiders steunen die stabiliteit kunnen creëren”. Hongarije neemt momenteel deel aan verschillende internationale missies in onder andere Libanon, Irak en Libië. Aan Libië biedt men economische steun om de grenzen van het land te beschermen.

In zijn toespraak bedankte hij ook alle Arabische leiders die bescherming bieden aan vervolgde christelijke groepen, schrijft MTI.

Bron:

The causes of today’s migration tensions will intensify

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s