Nieuw

Deense premier na ontmoeting met Somalië: Somaliërs kunnen naar huis gedeporteerd worden

Foto: Ingang van het Deense parlement, Christiansborg, Kopenhagen, Denemarken. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Jebulon

Somaliërs die in 2016 geen verlengde verblijfsvergunning hebben gekregen, hebben Denemarken nog steeds niet verlaten. Dit vanwege onzekerheden over de vraag of Somalië diegenen ontvangt die met dwang uit Denemarken worden uitgewezen.

In samenhang met de Sharm e-Sheikh-top in Egypte heeft Premier Lars Løkke Rasmussen een ontmoeting gehad met de president van Somalië. Na de bijeenkomst bevestigde Rasmussen dat men was overeengekomen dat het mogelijk wordt om Somaliërs onder dwang terug te sturen.

Het zou goed zijn als de Somaliërs naar huis terugkeren en hun land kunnen helpen opbouwen, zou de premier volgens Den Korte Avis hebben gezegd.

– Het is niet mijn inschatting dat er in Somalië zulke problemen zijn dat we geen uitwijzing kunnen forceren, benadrukte hij.

Tijdens de ontmoeting met de Deense premier sprak de Somalische president over hoe belangrijk het voor het land is dat Somaliërs naar huis terugkeren, omdat zij de vaardigheden en ervaringen hebben van landen als Denemarken.

– Het verrijkt Somalië, zei de president tijdens de bijeenkomst in het kleine penthouse, waar hij tijdens de top van de Arabische Liga-EU was gehuisvest.

De Somalische president is in de VS opgeleid en zijn delegatie is opgeleid in Denemarken.

De overeenkomst tussen Denemarken en Somalië zou informeel zijn, “omdat Somalië wil dat het geheim is”, zei Rasmussen.

– We hebben een steeds betere samenwerking waarbij de Somaliërs grote nadruk leggen op geheimhouding. Daarom kan ik er niet in detail op ingaan. Maar het is een samenwerking die het ook mogelijk maakt om in bepaalde situaties personen gedwongen uit te zetten naar Somalië, indien nodig.

– Het is ook belangrijk om – ook namens de president – duidelijk te maken dat hij graag ziet dat mensen terugkeren, voegde Rasmussen eraan toe.

– Het wordt afgeschilderd alsof we verschrikkelijk slecht zijn wanneer we mensen naar huis willen sturen. Maar de waarheid is dat we mensen huisvesting geven, zolang ze die nodig hebben. We hebben veel Somaliërs in Denemarken en er zijn er een aantal die geen verlenging van hun verblijfsvergunning krijgen, omdat de situatie thuis goed genoeg is om terug te keren, zegt Rasmussen.

De Deense regering richt zich op vrijwillige terugkeer, waarbij ondersteuning wordt geboden zodat Somaliërs zich weer in hun eigen land kunnen vestigen. De gedwongen optie zou een duwtje in de rug moeten zijn voor mensen om voor het vrijwillige pad te kiezen, benadrukt de minister-president.

Bron:

Danska statsministern efter möte med Somalia: kan tvinga somalier tillbaka hem

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Deense premier na ontmoeting met Somalië: Somaliërs kunnen naar huis gedeporteerd worden

  1. Kan Nederland aansluiten bij het terug sturen.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Deense premier na ontmoeting met Somalië: Somaliërs kunnen naar huis gedeporteerd worden | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s