Nieuw

AfD mag niet langer een ‘onderzoeksgeval’ genoemd worden – Binnenlandse Veiligheidsdienst verliest voor Keulse rechtbank en AfD eist ontslag

Het AfD heeft zich vandaag voor de administratieve rechtbank van Keulen kunnen verdedigen tegen het Bureau voor de bescherming van de grondwet (Binnenlandse Veiligheidsdienst). Het Bureau voor de bescherming van de grondwet mag het AfD niet langer publiekelijk beschrijven als een ‘onderzoeksgeval’. De bestuursrechter beschouwt deze aanwijzing als een onrechtmatige inbreuk op de rechten van de partij.

Volgens het Administratief Hof is er in de federale wet betreffende de Binnenlandse Veiligheidsdienst geen rechtsgrondslag voor de publieke aankondiging dat een partij een testcase is. Aangezien deze aanwijzing naar verwachting een “negatief effect” op de buitenwereld zal hebben, zou het een inbreuk zijn op de rechten van het AfD en is het dus illegaal en onevenredig, de rechters hebben het AfD, dat een spoedklacht had ingediend, in het gelijk gesteld.

Duitse inlichtingenchef gewieberd – onthulde nepnieuws over “extreem-rechts” geweld

Binnenlandse Veiligheidsdienst had in januari, kort na het ontslag van het voormalige hoofd van de grondwet, Maassen, publiekelijk verklaard dat het AfD een ‘onderzoeksgeval’ was. Daartegen diende de AfD een klacht in. Omdat de Binnenlandse Veiligheidsdienst weigerde “af te zien van het gebruik van deze benaming en zijn daden als rechtmatig beschouwde”, is de zaak nu voor de rechter gebracht.

De klacht was niet gericht tegen het feit dat de Binnenlandse Veiligheidsdienst het AfD aan het onderzoeken was, maar tegen het feit dat het Bureau dit openbaar had gemaakt. Volgens de partij had dit een “stigmatiserend karakter”.

AfD-federaalwoordvoerder Prof. Dr. Jörg Meuthen over de uitspraak van het Administratieve Hof van Keulen: “Het besluit bewijst op indrukwekkende wijze dat het optreden van de Binnenlandse Veiligheidsdienst en in het bijzonder van zijn president Haldenwang niet in overeenstemming is met de beginselen van de rechtsstaat. Dit betekent dat de politiek gemotiveerde instrumentalisering van de Binnenlandse Veiligheidsdienst tegen het Alternatief voor Duitsland voorlopig is mislukt.

Roland Hartwig, hoofd van de werkgroep “Verfassungsschutz”, benoemd door het Federaal Uitvoerend Comité, heeft scherpe kritiek geuit op het nieuwe hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, Haldenwang: “Het is uiterst alarmerend dat de Binnenlandse Veiligheidsdienst, als hoedster van de grondwet, zelf de wet overtreedt. Dat had de heer Haldenwang duidelijk moeten zijn. Het is echter duidelijk dat de politieke druk te groot was. Gelukkig heeft de administratieve rechtbank in Keulen dit nu gecorrigeerd.

De Binnenlandse Veiligheidsdienst mag het AfD niet langer een ‘onderzoeksgeval’ noemen. Dit werd door het Administratieve Hof van Keulen in een voorlopige voorziening beslist. Thomas Haldenwang (CDU), voorzitter van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, mag daarom zijn ambt niet langer misbruiken om de politieke concurrentie te bestrijden.

De AfD-factieleider Alice Weidel eist het onmiddellijke ontslag van Haldenwang:

“De gevolgen voor het personeel moeten volgen. Haldenwang heeft aangetoond dat hij de nodige neutraliteit mist voor de uitoefening van zo’n belangrijk ambt. Hij moet onmiddellijk worden ontslagen en zijn ambt moet worden vervuld door iemand die politiek neutraal is en handelt in de feitelijke zin van de Binnenlandse Veiligheidsdienst.

Bron:

AFD DARF NICHT MEHR „PRÜFFALL“ GENANNT WERDEN! – VERFASSUNGSSCHUTZ VERLIERT VOR KÖLNER VERWALTUNGSGERICHT

 

AfD op Facebook eist ontslag van de voorzitter van de Binnenlandse Veiligheidsdienst:
“We hebben juridische stappen ondernomen tegen het brandmerken van onze partij door de Binnenlandse Veiligheidsdienst, dat in januari werd aangekondigd, en we hebben gewonnen!

Stigmatiserend en oneerlijk – de publieke classificatie is niets anders dan een ‘onderzoeksgeval’: dit was de conclusie van de administratieve rechtbank van Keulen in een tijdelijke voorziening. De openbare verklaringen van Thomas Haldenwang, voorzitter van de Binnenlandse Veiligheidsdienst, zijn onwettig. Het AfD mag niet langer worden beschreven als een testcase. De wetenschappelijke dienst van de Bundestag heeft al duidelijk gemaakt dat de procedure van de Bundestag in verschillende opzichten helemaal niet wettelijk geregeld was.

Personen zoals de heer Haldewang, die hun hoge functie misbruiken om hun eigen politieke richting af te dwingen en onaangename concurrenten in diskrediet te brengen, moeten onmiddellijk worden ontslagen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s