Nieuw

Woede en verbijstering dat moslimvrouw in hijab gekozen is voor het welkomstbord van de Zweedse gemeente

via Facebook

Een Zweedse gemeente wordt geconfronteerd met verzet na de selectie van een lokale moslimvrouw met een hoofddoek als ‘postermeisje’ voor het ‘welkom’-bord langs de weg. Haar vroegere banden met een controversiële lokale imam werden ook ontdekt.

Het beeld van Suzan Hindi, een lokale moslimvrouw van begin 40 met een blauwe hoofddoek, verwelkomt nu automobilisten die Gavle, een kustgemeente in Zweden ongeveer 100 km ten noorden van Stockholm, binnenkomen. De foto wordt af en toe samen met de boodschap op een digitaal bord getoond: “Welkom bij Gavle!

De gemeente zei dat het een gebaar was om de diversiteit van haar gemeenschap te vieren, die meer dan 100.000 mensen van verschillende afkomst en culturen telt. Maar sommigen zagen het als een signaal van steun voor het onderdrukken van de vrouwenvrijheden.

“Men zou moeten denken wat dit voor een signaal is. Sommigen gebruiken dit kledingstuk, de hijab, inderdaad vrijwillig. Maar niet iedereen. Dit is een kledingstuk dat voor miljoenen vrouwen over de hele wereld een gebrek aan vrijheid vertegenwoordigt”, aldus het parlementslid Roger Hedlund (Zweden Democraten), lid van de gemeenteraad, volgens Nyheter Idag.

De partij van de Democraten in Zweden heeft een anti-immigratieplatform en heeft momenteel 62 zetels in het Zweedse parlement met 349 plaatsen. Samhallsnytt, een online publicatie naar verluidt dicht bij de partij, was snel om Hindi’s vroegere banden op te graven met een controversiële lokale imam, die ervan beschuldigd werd radicale ideeën te prediken en geld te verzamelen voor terroristen in Irak en Syrië.

Inderdaad, in 2009 werd de vrouw, die zich destijds Nizam Hindi noemde, beschreven in een verhaal van de linkse tabloid Arbetarbladet over de opening van een moskee in Gavle. Ze legde uit hoe het hebben van een eigen gebedshuis goed was voor de moslimgemeenschap van de Zweedse gemeente, hoe hulp uit Saoedi-Arabië en Qatar hielp om het gebouw te kopen en in te richten, en hoe het luisteren naar de imam belangrijk is tijdens het gebed.

De Al-rashideen-moskee en haar imam, Abu Raad, waren enkele jaren geleden betrokken bij een schandaal, nadat de toonaangevende lokale krant Gefle Dagblad hem ervan beschuldigde radicale salafistische ideeën te verspreiden en geld in te zamelen voor terroristische groeperingen in Syrië en Irak.

De hoofdredacteur kreeg doodsbedreigingen over de kritiek. De man die de dreigementen uitsprak, werd veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf.

Het was niet meteen duidelijk of Hindi nog steeds met de moskee wordt geassocieerd.

Bron:

Rage and puzzlement over Muslim woman in hijab chosen for Swedish municipality’s welcome sign

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.172 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Woede en verbijstering dat moslimvrouw in hijab gekozen is voor het welkomstbord van de Zweedse gemeente

 1. Jack vanderVeen // februari 25, 2019 om 22:49 //

  Zweedse lynxe honden zijn al heel lang het spoor bijster. Dit is alleen het zoveelste bewijs daarvoor.
  Hoe kan men een onderdrukingssignaal als publicatie hanteren in een “democratisch” land.

  Like

 2. trebor2110 // februari 26, 2019 om 08:35 //

  maar ze heeft wel een joodse naam
  Suzanne is een meisjesnaam. De naam is, evenals de variant Susan, afgeleid van het Hebreeuws שׁוֹשַׁנָּה (Shoshannah): lelie en het Egyptische sšn: lotusbloem.[1][2

  Like

 3. trebor2110 // februari 26, 2019 om 08:36 //

  zo,n bord zal tech wel branden ??

  Like

 4. Claudia M. // februari 26, 2019 om 10:32 //

  Elk nadeel heb se voordeel… Je weet nu in ieder geval met één oogopslag waar je niet moet wezen…

  Like

 5. Joey France // februari 26, 2019 om 11:10 //

  Nog maar eens ten overvloede de bevestiging dat ze in Zweden de weg compleet kwijt zijn.
  Waar is de tijd van de Vikingen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s