Nieuw

VN stelt moslimneger aan om blanken die kritiek hebben op het VN-OmvolkingMigratiePact voor Europa het zwijgen op te leggen

Een advocaat uit Senegal, 95% moslim en lid van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC), zal via de Verenigde Naties “haatdragende taal” in de westerse wereld bestrijden.

The StraitsTimes:

VN-chef lanceert wereldwijde push tegen haatzaaien

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft maandag (25 februari) een nieuwe wereldwijde strategie gelanceerd om hatespeech te bestrijden, een groeiende plaag die volgens hem het debat vergiftigt over cruciale uitdagingen zoals migratie.

Guterres kondigde de inspanning aan, die zal worden geleid door zijn speciale adviseur over genocidepreventie Adama Dieng, tijdens de VN-Mensenrechtenraad.

“Haat verschuift naar de mainstream – zowel in liberale democratieën als in autoritaire systemen”, zei hij in een toespraak bij de opening van de 40e sessie van de raad.

“Sommige grote politieke partijen en leiders snijden ideeën uit de marge in en plakken ze in hun eigen propaganda en verkiezingscampagnes”, voegde hij eraan toe.

Regeringen over de hele wereld hebben met zorg toegekeken omdat racistische en andere haatuitingen het politieke klimaat hebben verergerd.

Frankrijk en Duitsland hebben de afgelopen weken met name alarm geslagen over weer opkomend antisemitisme.

Guterres richtte zijn berisping op de enorme campagne waarvan hij zei dat deze werd gemobiliseerd tegen het Global Compact on Migration van de VN, een niet-bindende tekst die erop gericht was de beste praktijken vast te stellen voor het beheer van vluchtelingen- en migrantenstromen.

“We hebben gezien hoe het debat over menselijke mobiliteit, bijvoorbeeld, is vergiftigd met valse verhalen die vluchtelingen en migranten met terrorisme verbinden en zondebokken voor veel van de kwalen van de samenleving,” zei Guterres.

Hij veroordeelde “een verraderlijke campagne die was bedoeld om het Global Compact on Migration te verdrinken in een stroom leugens over de aard en reikwijdte van de overeenkomst”.

Het hoofd van de VN merkte op dat de campagne “faalde”.

Maar 17 landen hebben zich in de Algemene Vergadering in december onthouden van stemming of tegengestemd en het debat over de tekst leidde tot een bitter politiek debat, met name in Europa.

Guterres zei dat Dieng, een Senegalese advocaat en een ervaren VN-diplomaat, “een systeembrede strategie zal definiëren en een globaal actieplan zal presenteren” om haatzaaiende taal te bestrijden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1658 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

6 Comments on VN stelt moslimneger aan om blanken die kritiek hebben op het VN-OmvolkingMigratiePact voor Europa het zwijgen op te leggen

 1. Ik leg hier niet zo wakker van maar je kan hieruit wel opmaken hoe het gaat werken en eigenlijk een tijdje al werkt. Je hebt kritiek, dit gaat beschouwd worden als haatdragende taal jegens migranten. Haatdragende taal jegens migranten is racisme … per definitie en voor je het weet ben je in de hoek van de haatdragende racisten geduwd die met hun uitingen ook nog eens het debat vergiftigen.

  Lekker ridicuul zeg!! Voor wat betreft Nederland hoeven ze overigens wat mij betreft geen moslimneger uit Afrika te halen want wij hebben Sylvana Simons al die ook achter elke boom drie vijanden ziet staan en in wiens ogen je al een racist bent als je in een witte auto rijdt. Of was het nou een zwarte auto? Hoe dan ook, mijn zwarte auto doet precies wat ik hem opdraag, lekker puh!!

  Like

 2. Dus ze willen ons die omvolking door onze strot duwen, op ons eigen grondgebied…en wee je gebeente als je dat niet wil afgeven aan de indringers…gelukkig worden steeds meer mensen wakker en verzetten ze zich hiertegen…stem massaal op Wilders!

  Like

 3. ‘Racisme’ is een term die is bedacht door Lev Davidovitsj Bronstein, beter berucht als Leon Trotsky. Vrijwel direct na de machtsovername in Rusland, werd kritiek op joden strafbaar gesteld en bestempeld als antisemitisme…De Duvel is oud.

  Like

 4. Joey France // februari 26, 2019 om 10:53 //

  Alleen al dergelijke aanstelling bevestigt nog maar eens de achterlijkheid, de beperktheid van geest en het elitaire isolement van deze groep mensen die denken het voor de wereld voor het zeggen te hebben. Niet zo raar dat ze zich nog steeds minderwaardig voelen, met dergelijke keuzes manoeuvreren ze zichzelf is die positie.

  Like

 5. koddebeier // februari 26, 2019 om 16:41 //

  Nederland uit de VN en al z’n andere clubjes en uit de EU !!!

  Like

 6. Ik reageer even op Daniel. Racisme is heel simpel ‘het discrimineren van anderen op basis van ras’. Zo simpel is het. Al het andere is op zijn hoogst discriminatie Op een gegeven moment zijn er een zooi van die denktankdenkers in een denktank gaan zitten, je kent ze wel, dat niveau die zelfs in staat zijn om een onrijpe, groene banaan onder de definitie van een komkommer te lullen omdat beiden groen en krom zijn. Die hebben bij elkaar een definitie verzonnen die van bijna iedereen in de wereld een racist maakt als je iemand maar even anders behandelt om het simpele feit dat die iemand ook anders is of zich anders gedraagt. Die definitie luidt: ‘elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ras, huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming die ten doel heeft de erkenning, het genot of de uitoefening, op voet van gelijkheid, van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel gebied, of op andere terreinen van het openbare leven, teniet te doen of aan te tasten, dan wel de tenietdoening of aantasting daarvan ten gevolge heeft.”

  Ik ben zeer geïnteresseerd in de episodes van aircrash investigation die dagelijks op National Geographic worden uitgezonden. ‘Cactus 1549’ oftewel ‘The landing on The Hudson’ oftewel ”Captain ‘Sully’ Sullenberger” is een held in mijn ogen https://youtu.be/mLFZTzR5u84.

  In een andere episode was te zien hoe een stel Afrikaanse inlanders, die nog nooit gevolgen hadden, het gezellig wilden maken in het vliegtuig door in dat vliegtuig te gaan barbequen. Terecht maakten de stuards en stuardessen daar subiet en definitief een eind aan daarmee echter in feite de cultuur van hun passagiers veronachtzamend. Hoe dat qua racisme is afgelopen weet ik niet maar ik sluit niet uit dat ze alsnog door vergelijkbare randdebielen vervolgd zijn volgens de laatste racisme-inzichten.

  De moraal: het racisme-begrip probeert(!) men (zonder succes als het aan mij ligt) steeds uit te breiden zodat straks de ene helft van de wereld constant bezig is om zich schuldig te maken aan racisme ten opzichte van de andere helft. En dat dient dan weer als middel om onwelgevallige meningen over migrantenstromen de kop in te drukken.

  Conclusie: ze hebben er een ontiegelijke puinzooi van gemaakt maar eigenlijk wisten wij dat hier al veel langer en dus vertel ik hier eigenlijk niets nieuws. Wel is het misschien goed om zo af en toe die zooi te ontrafelen en neer te zetten voor wat ze zijn: een stelletje idioten.

  Bijgaand nog een leuk artikel en filmpje. Ik ben het daar niet in zijn geheel mee eens maar wel dat ook als je een racist bent je niet door en door slecht bent, sterker nog, dan heb je in mijn ogen de moed en ben je in staat bent om de dingen bij de naam te noemen.

  https://www.brainwash.nl/bijdrage/hoe-anti-racismewetgeving-racisme-in-de-hand-werkt

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s