Nieuw

PayPal-CEO erkent partnerschap met joodse SPLC om conservatieven op de zwarte lijst te zetten

PayPal CEO Dan Schulman gaf tijdens een interview met de Wall Street Journal toe dat PayPal werkt met het extreem-linkse Southern Poverty Law Center (SPLC) wanneer het overweegt om conservatieven te verbannen.

Na gevraagd te zijn door de Wall Street Journal met welke “waarden” PayPal zich identificeert,” antwoordde Schulman, “Waarschijnlijk is de belangrijkste waarde voor ons diversiteit en inclusie”.

“Ik denk dat North Carolina waarschijnlijk het moment was dat het meest zichtbaar was, waar we in principe zeiden dat dit onze kernwaarde schendt en dat we er een zeer openbaar standpunt over moeten innemen”, aldus Schulman, verwijzend naar de tijd dat PayPal zich terugtrok uit een investering in North Carolina omdat de staat een wetsvoorstel aannam dat het voor mensen verplicht stelde om het toilet van hun biologische sekse te gebruiken.

De SPLC, die naar verluidt ook samenwerkt met Amazon, Google, Facebook en Twitter, werd vorig jaar gedwongen 3,3 miljoen dollar te betalen aan anti-extremistenactivist Maajid Nawaz, nadat de organisatie hem op een lijst van “anti-moslim extremisten” had gezet, ondanks dat Nawaz zelf moslim was.

PayPal heeft WikiLeaks, Infowars, conservatieve commentator en Vice-oprichter Gavin McInnes, politiek activist Tommy Robinson, onderzoeksjournaliste Laura Loomer, blogger Roosh V, sociaal netwerk Gab, YouTube alternatief BitChute, ge-blacklisted.

Vorig jaar uitte de Electronic Frontier Foundation (EFF), een liberale non-profit organisatie voor de verdediging van de vrijheid van meningsuiting en privacy online, haar bezorgdheid over het feit dat betalingsprocessors “de facto internetcensuur” werden.

“EFF maakt zich grote zorgen over het feit dat betalingsverwerkers keuzes maken over welke websites betalingen of donaties wel en niet kunnen accepteren”, aldus een woordvoerder van EFF op dat moment. “Dit kan een enorme impact hebben op welke soorten spraak online tot bloei mogen komen”.

“We hebben voorbeelden gezien – zoals toen WikiLeaks geconfronteerd werd met een bankblokkade – van betalingsverwerkers en andere financiële instellingen die de rekeningen van websites die zich bezighouden met juridische, maar impopulaire taalgebruik,” vervolgde de woordvoerder. “Ik ben diep bezorgd dat we banken en betalingsverwerkers de facto internetcensuur laten worden”.

Bron:

PayPal CEO Admits Partnership with Far-Left SPLC to Blacklist Conservatives

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (912 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s