Nieuw

Ontvangers van “Hitler-pensioenen” zijn over de hele wereld te vinden

5 Reichsmark munt - Paul von Hindenburg.

Meer dan 2000 mensen krijgen levenslang een pensioen dat door de leider van het Derde Rijk, Adolf Hitler, voor de samenwerking met de nazi’s gegarandeerd werd. Dit is naar verluidt het antwoord van het Duitse Ministerie van Arbeid op verzoek van AFP, volgens de Franse krant “Le Figaro”.

Volgens de informatie van februari van dit jaar bevindt het merendeel van de begunstigden van deze betalingen – 1532 personen – zich in Europa. Hoeveel van hen zelf gepensioneerden zijn en hoeveel hun erfgenamen zijn, wordt niet gespecificeerd.

Van de 1500 mensen wonen er 600 in Polen, 184 in Slovenië, 101 in Oostenrijk en 94 in Tsjechië. Er zijn ook ontvangers in Frankrijk, Groot-Brittannië, Kroatië en Hongarije. Er zijn 13 begunstigden in Afrika, waarvan negen in de Republiek Zuid-Afrika en vier in Namibië.

Onder de landen van de Nieuwe Wereld staan de VS aan de top, waar 250 ontvangers van “Hitler-pensioenen” wonen. Nog eens 121 mensen wonen in Canada, Brazilië en Argentinië. 30 begunstigden wonen in Aziatische landen, waarvan twaalf in Thailand. Nog eens 44 mensen ontvangen deze bijstand in Australië. Het Duitse ministerie van Arbeid had verklaard dat de Duitse schatkist geen voormalige leden van de in België wonende SS-troepen onderhoudt. Daar was het in februari vanwege de uitbetalingen aan veteranen van het derde rijk tot een schandaal gekomen.

De hulp was persoonlijk verzekerd aan de medewerkers van Adolf Hitler – zowel de vrijwilligers als de personen die met dwang betrokken waren bij de samenwerking met het naziregime. Eerder was gemeld dat er 27 ontvangers van deze pensioenen in België waren en dat het bedrag van de betalingen tussen de 426 en 1275 euro lag.

Bron:

Empfänger von „Hitler-Renten” finden sich auf der ganzen Welt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Ontvangers van “Hitler-pensioenen” zijn over de hele wereld te vinden

 1. Vreemd. Nederland staat er niet bij. Ze zijn vergeten jou te tellen Fub.

  Like

 2. Ik laat het op een buitenlandse rekening storten 😉

  Like

 3. Henk Daenen // juni 7, 2019 om 14:45 //

  De ontvangers van zo’n pensioen in Nederland hoeven daar ook nog eens GEEN belasting over te betalen, terwijl Nederlanders (w.o. ikzelf) die gewone werkzaamheden hebben uitgevoerd in Duitsland (bouw, industrie, landbouw enz.) wel over hun Duitse Pensioen (Deutsche Rente) belasting moeten betalen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s