Nieuw

The Diversity Miracle

Today’s world of higher education is not especially notable for miracles. But I am happy to report of one such miracle—the transformation of diversity from an academic liability to an asset of near incalculable benefit. That this transformation occurred in the space of a few decades and cost only a few million, makes it especially notable and gives hope that other miracles may soon appear.

Life Before the Miracle

When I began my university teaching career at an elite university in the late 1960’s the push for racial diversity was just beginning. This meant recruiting African American youngsters from the inner-city, providing extra tutoring during the summer, paying all their expenses and hiring black bureaucrats to oversee progress.

I cannot say how the experiment worked elsewhere, but for myself and department colleagues, it was an academic disaster. These recruits lagged far behind their classmates on every measure of intellectual proficiency, and those who passed the course usually did thanks to instructor generosity. Their written work was especially abysmal, and many proved troublesome students—skipping class with lame excuses, a penchant for plagiarism, and similar burdensome behaviors.

Unz.com >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s