Nieuw

Spanning aan de Colombiaans-Venezolaanse grens loopt op

Links door het westen gesteunde Juan Guaido. Rechts de Rusland-vriend Nicolas Maduro.

De grens van Venezuela met Colombia is het toneel van een escalerende ruzie over buitenlandse hulpgoederen.

Oppositieleider Juan Guaido heeft beloofd om Amerikaanse hulp vanuit Colombia het land binnen te brengen, terwijl president Nicolas Maduro troepen naar de grens heeft gestuurd, waarbij hij de hulp van de VS “kruimels” noemt en een voorloper van een militaire invasie.

 • De persoon die verantwoordelijk is voor de Amerikaanse operaties in Venezuela heeft een geschiedenis van het gebruik van hulp als dekmantel voor het leveren van wapens aan rechtse huurlingen.

Elliott Abrams, een joodse neocon-oorlogsmisdadiger met een geschiedenis van bewapening van doodseskaders in Latijns-Amerika onder het mom van “humanitaire hulp”, gaat naar de grens van Venezuela met een militaire vliegtuigen om……. “humanitaire hulp” te brengen.

“Socialisme, het begraven/verwerpen van de dollar en het hebben van natuurlijke hulpbronnen zijn de drie misdaden die de VS meestal provoceren om een ​​buitenlandse regering omver te werpen. En dit zijn de redenen waarom het de staatsgreep in Venezuela steunt.”, schrijft Lee Camp in Russia Today.

Lee Camp ziet een vierde argument over het hoofd dat Fenixx hier uitgebreid besproken heeft: De propaganda voor regime-change in Venezuela neemt almaar toe

Als een land niet vriendelijk staat tegenover Israël is dat een minstens zo belangrijke reden om het regime te veranderen. Niet voor niks dreigde Mike Pompeo vandaag ook weer Nicaragua en Cuba, die hebben geen enorme hoeveelheden olie, maar wel iets anders in gemeen met Venezuela, een afkeer van Israël. Als de yanks de Venezolaanse olie hadden willen hebben dan hadden ze dat al 100 jaar kunnen stelen.

De vrouw die voor ingrijpen in Irak was, die Libië herschiep in een hel en ISIS bewapende roept Maduro op om af te treden.

Want de winkels in Venezuela zijn helemaal leeg.

Want alle Venezolanen willen dat de VS ingrijpen om Maduro te verwijderen.

Want Amerikaanse interventies zijn altijd een groot succes

zoals in Syrië,
en Jemen,
en Irak,
en Iran,
en Afghanistan,
en Honduras,
en Haïti,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1137 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Spanning aan de Colombiaans-Venezolaanse grens loopt op

 1. antiislamnu // februari 24, 2019 om 01:20 //

  Goed geschreven artikel erg leerzaam

  Like

 2. Piranjaha // februari 24, 2019 om 02:24 //

  Like

 3. Piranjaha // februari 24, 2019 om 02:27 //

  Like

 4. Piranjaha // februari 24, 2019 om 02:51 //

  Like

 5. Jack vanderVeen // februari 24, 2019 om 08:50 //

  Met bovenstaande argumenten zijn wij in Europa toch zeker ook een vijand van Amerika die mag rekenen op een interventie.
  1. Socialisme tracht zich een weg te banen in Europa;
  2. De euro is nog steeds de concurrent van de dollar wereldwijd;
  3. Jodenhaat gaat ook in Europa serieuze vormen aannemen.
  4. En we hebben in Europa gas uit Slochteren, behalve Nederland (grapje). Toch hebben we overdaad aan olie en gas, indien we Rusland tot Europa rekenen.
  Zouden daarom zoveel zwarten en getinten op ons afgestuurd worden?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s