Nieuw

Orthodoxe Joodse man vliegt in plastic zak omdat zijn geloof hem verbiedt over begraafplaatsen te vliegen

Het is niet ongebruikelijk dat mensen rituelen hebben wanneer ze in een vliegtuig vliegen, zoals het dragen van een St Christopher ketting of het gesloten houden van hun ogen tot ze opstijgen.

Maar in 2013 ging één passagier een stap verder door zich gedurende zijn hele reis onder een plastic zak te bedekken, omdat zijn religie hem verbiedt over begraafplaatsen te vliegen.

Dit was het bizarre gezicht dat vliegtuigpassagiers ontwaarden toen een orthodox-joodse man zich onder een plastic zak bedekte.

Men geloofde dat de man een Kohein is, een religieuze afstammeling van de priesters uit het oude Israël, die niet over begraafplaatsen mogen vliegen.

(N.v.d.r.: Omdat ze duizenden jaren geleden ook al vliegtuigen hadden en er regels voor opstelden)

Veel van hen wikkelen zich als compromismaatregel in plastic zakken.

De verrassende foto, die nu viraal is geworden nadat hij op Reddit is geplaatst, laat zien dat medepassagiers zich over hun zetels buigen om een kijkje te nemen.

Onder zijn plastic verpakking is de man geheel in het zwart gekleed en lijkt hij een joodse keppel of ‘kippah’ te dragen.

Rabbi Jeffrey W. Goldwasser, van Tempel Beit HaYam in Israël, legt uit: ‘In orthodoxe en conservatieve gemeenschappen wordt van Kohanim verwacht dat ze zich onthouden van contact met de doden, wat een verbod inhoudt op het bezoeken van begraafplaatsen, behalve voor de begrafenissen van naaste familieleden’.

Zelfs als ze met een veiligheidsgordel kunnen worden vastgezet, zouden de passagiers niet in staat zijn om een zuurstofmasker te bereiken of snel uit het vliegtuig te ontsnappen in geval van nood.

Ook is er de vraag hoe ze kunnen ademen.

Volgens de joodse krant YatedNe’eman zouden voorgeponste gaten in het plastic de barrière ongeldig maken.

Bron:

Orthodox Jewish man photographed covering himself in plastic bag during flight because faith forbids him to fly over cemeteries

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1116 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

4 Comments on Orthodoxe Joodse man vliegt in plastic zak omdat zijn geloof hem verbiedt over begraafplaatsen te vliegen

 1. Zou er daar wat in ’t vreten zitten? Of gaat er misschien van die religies uit die buurt een zuigende werking uit op de arme mens die wat aan de waffel heeft of de draadjes in de knoop en dat ze dan door de rest van de volkeren duidelijk te herkennen zijn als een soort waarschuwing?

  Het viel al op maar het wordt steeds gekker. Hoewel zo’n vuilniszak heel geschikt is voor dat doel mits perfect luchtdicht en dat de piloot dan even de weg kwijt is en over die begraafplaats moet blijven rondcirkelen, een uurtje of wat.

  Like

 2. Het zou een opluchting zijn om AL die geloven die er bestaan over hogere machten nu een voorgoed af te schaffen, het leidt alleen maar tot OORLOGEN ,meningsverschillen,over het hier namaals.
  Geloof in je zelf en leef je leven en laat je niet leiden door Leugenaars,onzinnige praat,en Farizeeërs,
  Kijk alleen naar het Katholisisme waar deze Paus verraad pleegt naar MILJOENEN volgelingen die zo arm zijn als ,,Job,, en hun enige hoop het hiernamaals is en deze mensen laat vallen als een BAKSTEEN in hun ,,geloof,,deze Paus is onderdeel van het KAPITALISME VAN DE BOVENWERELD en probeert zijn hachje te redden nu de ze
  UTOPIE van de EU instort.
  En al die medeplichtingen die EUROPA honderden miljarden gekost heeft en opgezadeld heeft met miljoenen mensen die hier niet horen zijn zullen gestraft moeten worden door een Tribunaal voor de DODEN,gewonden,verkrachte vrouwen,moorden die gepleegd zijn door hun toedoen.

  Like

 3. vonpuffelen // februari 25, 2019 om 14:58 //

  Soortgelijke zakken bestaan ook in een wat stijlvollere uitvoering met rits, ze heten dan bodybags.
  Deze zijn ook handig bij onaangename luchtjes waar die pijpenkrullen ook nog wel eens last van schijnen te hebben.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s