Nieuw

Jonge vader in elkaar geslagen, nu krijgt hij straf en loopt de Tsjetsjeense dader vrij rond

Streetview van de Kebab-tent in kwestie

Moderne rechtsstaat: Tsjetsjeen slaat Oostenrijker voor 4 weken het ziekenhuis in. Oostenrijker wordt gestraft voor het uiten van ongenoegen tegen de aanvaller en de Tsjetsjeen loopt vrij rond.

Eigenlijk ongelofelijk: een jongeman wordt in elkaar geslagen in Oberwart. Hij wordt vier weken in het ziekenhuis opgenomen, zijn gezicht zit vol ijzer nu. En nu moet hij, het slachtoffer, 110 € betalen.

De aanval van augustus vorig jaar was genadeloos – nu reageren de autoriteiten ook genadeloos. Omdat het 30-jarige slachtoffer zijn aanvaller een “sh….. geboorte” had genoemd, is hij nu 110 euro straf verschuldigd – wegens verstoring van de openbare orde volgens paragraaf 81 veiligheidspolitiewet.

“Ik begrijp de wereld niet meer”, zegt Gabriel P, een inwoner van Wr. Neustadt, “Ik ging met mijn vriendin naar het huis van mijn moeder in Oberwart en hielp haar met het tuinieren”, zegt de 30-jarige. “Toen kregen we honger en gingen iets eten voor we naar huis gingen,” voegt zijn vriendin Nina (23) toe. Daar kregen we een ruzie met een groep jonge Tsjetsjenen. “Terwijl we op onze kebab wachtten, begonnen ze ons zonder reden lastig te vallen. Een van de mannen zei: ‘Wat ziet er zo ongelukkig uit’ en voegde daaraan toe: ‘Heb je een probleem?’

Op een gegeven moment was Gabriel P. er klaar mee en hij antwoordde: “Ja, met jou, als je nu niet ophoudt”. Het antwoord van Sadam K. (20) was woordeloos, maar snel: “Hij begon me te slaan zonder een oog te knipperen, me te schoppen en me met een mes te steken. Ongeveer 15 van zijn vrienden stonden daar en juichten hem toe. Volgens de informatie van “Heute” moest de politie met vijf strepen uitrukken om de onrust van de boze Tsjetsjenen te beheersen.

Terwijl de agenten de orde herstelden, werd Gabriel P. naar het Oberwart ziekenhuis gebracht, waar hij eerst werd verzorgd. Door de ernst van zijn verwondingen – en omdat een complexe operatie noodzakelijk was – werd hij zeer snel overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Graz. Daar moest zijn gezicht eerst opzwellen voordat een ingreep kon worden overwogen. Mijn gezicht moest worden gerepareerd na een breuk van de oogkas, en mijn kaak was ook gebroken,” zei de slotenmaker in het gesprek met “Heute“.

De geweldpleger loopt vrij rond, maar ik moet betalen. Ik heb het vertrouwen in de rechtsstaat verloren.

Gabriel P. is sinds augustus met ziekteverlof en heeft nog steeds last van de gevolgen van de geweldsorgie: “Ik kan vaak ’s nachts niet slapen, doe regelmatig psychotherapie om met dit alles om te gaan en heb één of twee keer per week pijninjecties nodig”. Vooral nu, in het koude seizoen, lijdt hij vreselijk: “Bij lage temperaturen krimpt het ijzer op het gezicht en dat doet ongelooflijk veel pijn”. Bovendien doet de straf die hem opgelegd is pijn: “Dit is een echt sterk stuk en bijna ongelofelijk. Wat ik echter nog erger vind, is het feit dat de eerder veroordeelde aanvaller vrij rondloopt en als verkoper werkt – naar mijn mening is hij een tikkende tijdbom. Na de eerste dag van het proces tegen hem werd het proces verdaagd wegens verder onderzoek. Men kan alleen maar hopen dat hij veroordeeld zal worden”.

Twee beroepen afgewezen

Of dit het geval zal zijn, staat nog steeds in de sterren geschreven. Wat wel zeker is, is dat Gabriel P. zijn boete binnen vier weken zal moeten betalen – en dat met tegenzin, zoals hij zegt: “Het gaat niet om het geld, ik betaal de 110 euro, maar om dit ongelooflijke onrecht”, ergert Gabriel P zichzelf. Zijn vriendin Nina zorgt voor hem en heeft hem ook geholpen om twee keer het schandaalbesluit van de BH Oberwart (zie ook infovak) aan te vechten. Het beroep werd beide keren afgewezen. “Nu hebben we al ernstige twijfels over de rechtsstaat ….”.

Bron:

Junger Papa verprügelt, nun muss ER Strafe zahlen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Jonge vader in elkaar geslagen, nu krijgt hij straf en loopt de Tsjetsjeense dader vrij rond

  1. Kan ik me voorstellen…het beste kun je niet naar binnen gaan als je zo’n lui ziet…als ze je uitdagen, kun je niets doen want zij zijn met velen en ze zijn niet voor rede vatbaar dus loop er met een grote boog omheen; breng jezelf niet in gevaar

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s