Nieuw

De watjes van Amnesty plegen zelfmoord- zijn niet lief voor elkaar

Binnen de mensenrechtenorganisatie Amnesty bestaat wijdverbreide intimidatie, publieke vernedering, discriminatie en andere vormen van machtsmisbruik.

Sinds enige tijd is bekend dat de mensenrechtenorganisatie Amnesty International zo’n slechte cultuur op de werkvloer heeft dat twee medewerkers tot zelfmoord zijn gedreven. Nu kondigen verschillende senior managers aan dat ze als gevolg hiervan bereid zijn om hun positie te verlaten .

Begin februari meldde verschillende media dat er binnen de mensenrechtenorganisatie Amnesty een giftige werkcultuur bestaat met wijdverbreide intimidatie, publieke vernedering, discriminatie en andere vormen van machtsmisbruik.

Dit bleek uit een onderzoek dat werd uitgevoerd nadat twee medewerkers van de organisatie vorig jaar het leven hadden gelaten. Een van de medewerkers had 30 jaar voor Amnesty gewerkt en een brief achtergelaten waarin hij specifiek kritiek had geuit op de bedrijfscultuur.

Het rapport, dat werd opgesteld door een groep psychologen, stelde ook dat er een gevaarlijke “wij tegen hen” dynamiek binnen de organisatie was. Andere problemen die naar voren komen, zijn een ernstig gebrek aan vertrouwen in het hoger kader en vriendjespolitiek. Ook is gebleken dat managers tijdens vergaderingen het personeelsbestand inkrimpen en een dreigende taal gebruiken.

Nu kondigt het management van Amnesty aan dat “het echt triest is dat een meerderheid van onze collega’s zich minder en ontoereikend voelt”. Zeven mensen van het management kondigen aan dat “zij alles willen doen om dit te veranderen”, waaronder het beschikbaar stellen van hun functies, meldt The Guardian.

Bron:

Amnesty International leaders offer to resign over bullying culture

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on De watjes van Amnesty plegen zelfmoord- zijn niet lief voor elkaar

 1. Jack vanderVeen // februari 24, 2019 om 08:34 //

  Zou opheffen van dit maffioso instituut, genaamd Amnesty International, niet de ultieme oplossing zijn?
  Lijkt mij zeer bevr eigendom voor velen.
  Daar waar die gasten juist wel nodig zijn, lopen zij met een ruime boog omheen en daar waar af en toe de regeltjes wat ruimer geïnterpreteerd worden om het echte tuig hun “gelijke munt” te laten voelen, staat Amnesty op haar achterste benen.
  Kortom: men heeft meer last dan profijt van haar en daarbij kost ze nog containers met geld ook.
  Met de besparing kunnen we dan weer terug luchten voor Afrikanen en Aziatisch tuig financieren.

  Liked by 1 persoon

 2. Jack vanderVeen // februari 24, 2019 om 08:36 //

  bevr eigendom = bevredigend
  terug luchten = terugvluchten

  Liked by 1 persoon

 3. koddebeier // februari 24, 2019 om 09:50 //

  Laten ze vooral zo door gaan, misschien doen ze het dan allemaal !!

  Liked by 1 persoon

 4. Zet linkse op een eiland en het wordt vanzelf oorlog.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s