Nieuw

Onthuld: Het nieuwe plan in Berlijn – Onteigening van Duitse woningen

In Berlijn is een belangrijk initiatief aan de gang. “Onteigening van Duitse woningen” is de naam van het programma, dat tot doel heeft de woningbestand van grote woningcorporaties te socialiseren. De kritiek is relatief voorzichtig, want het handelt hier zich schijnbaar om een goede zaak. De “Groenen” en “Links” hebben de campagne al gesteund. Vanaf 6 april worden de handtekeningen verzameld voor de “socialisatie” van de appartementen.

Socialisme in zijn verloop…
Dit zou zeker worden gewaardeerd door de voormalige kameraden van de SED. Omdat de woningbestand socialisatie eenvoudigweg een socialistisch programma is, waarbij hier van het idee wordt uitgegaan dat de grondwet dit ook toelaat. Als bevordering van de sociale belangen. De Groenen zijn bijvoorbeeld van mening dat zij “onteigening als laatste redmiddel en de socialisering van de woningbestand als een legitiem instrument beschouwen”. Aldus de Groenen Katrin Schmidberger tegen de “Welt”.

De Groenen zijn van mening dat de meerderheid van de bevolking deze zaak zal steunen en roepen de gemeenteraad onder burgemeester Müller op zich hierop te richten. De burgemeester had benadrukt dat hij het initiatief als zeer kritisch beschouwde.

Aanpassing
Merkels opvolger? Het einde van het Merkeltijdperk staat voor de deur! Wat staat Duitsland nog te wachten?

Volgens de linkse partij willen de burgers dat de rood-rood-groene regering al haar instrumenten gebruikt om de huurspiraal te stoppen. Dit is ook geregeld in het regeerakkoord. Er is geen basisrecht op maximale winst, maar wel een basisrecht op huisvesting.

Onze redactie wil daaraan toevoegen: De huurspiraal werd niet door de grote bedrijven, maar door de politiek in gang gezet. Die heeft in een recordtempo voor lage rentetarieven in de EU gezorgd. Dit heeft op zijn beurt weer geld gegenereerd en het in de vastgoedmarkten gedreven. Bouwgrond, onroerend goed en huurprijzen zijn gestegen. Politici wijzen helaas met de vinger naar anderen hier. Los van het feit dat er blijkbaar ook verschillende rechtszaken tegen de grote ondernemingen lopen: Wat zou er volgen na de “socialisering”? Toewijzing per lot? De succesvolle en “populaire” autoriteiten sturen hun groeten. De eenvoudigste manier zou zijn om de rente vrij te geven. Ze zouden stijgen. Het zou niet lang duren voordat de vastgoedmarkt instort in die zin dat de prijzen dalen. En de huren.

Bron:

AUFGEDECKT: Der neue Plan in Berlin – „Deutsche Wohnungen enteignen“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s