Nieuw

NGO-mensensmokkelschepen komen voor de verandering zelf in zeenood

NGO-"zeereddingswerkers" gaan voor hun eigen veiligheid en comfort in dekking.

De Duitse NGO-mensensmokkelschepen Alan Kurdi (voorheen: professor Penck) en Sea-Watch zullen in de komende uren echt in de problemen komen. In plaats van IJsselmeer-weer, zal een storm over het centrum van de Middellandse Zee op zaterdagmiddag hen naar alle waarschijnlijkheid stormachtige winden en hoge golven brengen.

Het is duidelijk dat de “zeereddingswerkers” van de Alan Kurdi het slechte weer op volle zee voor de Libische kust niet willen verduren, terwijl het eigenlijk hun zelfverklaarde taak is om “vluchtelingen” in zeenood te redden.

In de afgelopen dagen kronkelden ze nog steeds zo’n 30-50 kilometer voor de Libische kust bij gematigde weersomstandigheden heen en weer. Voor elke mensensmokkelaar op een presenteerblad aangeboden en goed op de radar te lokaliseren. PI-NEWS heeft de patrouillemanoeuvres op het internet met behulp van software voor het volgen van schepen geanalyseerd. Het is niet duidelijk of er dobbernegers aan boord van het schip zijn opgenomen.

Nu is de bemanning blijkbaar voor hun eigen veiligheid en comfort verhuisd naar de baai van Gabes (Tunesië), ver weg van hun zelfgekozen operatiegebied. Op zaterdagochtend lag de Alan Kurdi ten noorden van het eiland Djerba, ongeveer 35 kilometer verderop in de luwte van de kust op ongeveer 20 kilometer afstand van de kuststrook: momenteel windkracht vijf (Beauffort), noordwesten, 14 graden, golfhoogte een meter.

Sea-Watch bijna uitgeschakeld
De Sea-Watch, als tweede Duitse NGO-schip, mocht vrijdagmiddag de haven van Catania verlaten, passeerde de zeestraat tussen Sicilië en Bootspitze en is op weg naar Marseille. De Italiaanse kustwacht kondigde aan dat het schip werkzaamheden zal ondergaan om zich aan te passen aan de internationale scheepvaartvoorschriften in overeenstemming met het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het recht van de zee (UNCLOS). Het lijkt erop dat het “reddingsschip” niet voldeed aan alle criteria met betrekking tot de veiligheid van het schip en de bescherming van het milieu.

Vanaf zaterdagmiddag dreigt voor Libië stormgevaar.

De Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, zal tevreden zijn dat de Sea Watch tot nader order uit dienst is genomen. Een paar dagen geleden had hij opnieuw zijn strikte houding ten opzichte van het prive “reddingsschip” duidelijk gemaakt.

Bron:

Seenot-Schlepper gehen in Deckung

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on NGO-mensensmokkelschepen komen voor de verandering zelf in zeenood

 1. Hoop dat ze naar de,,HAAIEN,, gaan.

  Liked by 1 persoon

 2. Is toch logisch dat zo’n roestbak uit elkaar valt…net goed…ze mogen ons Europa niet afpakken

  Like

 3. Moge het schip zinken en de bemanning verdrinken. Proost.

  Liked by 1 persoon

 4. Mensenhandel is strafbaar en opeens is het prima zonder enige wetswijziging.
  Begrijpen de rechters zichzelf nog wel?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s