Nieuw

Na moord op arts in Duitsland: aanklager heeft sympathie – Afrikaan hoeft niet naar de gevangenis

De 27-jarige Afrikaan, die afgelopen jaar in koelen bloede een arts uit Offenburg in zijn praktijk heeft vermoord, hoeft zoals het er nu naar uitziet niet de gevangenis in. De verantwoordelijke officier van justitie eiste in plaats daarvan alleen opname in een psychiatrisch ziekenhuis, wat de belastingbetaler vermoedelijk enkele miljoenen euro’s zal kosten. Een goedkope deportatie werd niet eens overwogen.

Wat was het een horrorbericht, toen in augustus 2018 bekend werd dat een arts uit Offenburg was vermoord. In zijn eigen praktijk werd de dokter door een 26-jarige Afrikaan met een mes op brute wijze neergestoken en stierf ter plekke. De dader, afkomstig uit Somalië, werd slechts een uur later gearresteerd. Nu is het proces tegen de geïmporteerde moordenaar begonnen – met een verbazingwekkend gehalte.

Als eerste stelde de rechtbank vast dat de 27-jarige asiel-fraudeur niet uit Somalië kwam, maar uit Djibouti, dat ook in Afrika ligt. Het Oost-Afrikaanse land, dat zich volgens Wikipedia de laatste jaren steeds meer heeft ontwikkeld tot een populaire vakantiebestemming, heeft nu één vakspecialist minder en zal het waarschijnlijk niet meer terugkrijgen. Want als het volgens de wil van het Openbaar Ministerie gaat, zal de arts-moordenaar van Offenburg zijn vaderland nooit meer zien.

U heeft het correct gelezen. Het Openbaar Ministerie onder leiding van Dr. Schäfer ziet geen reden om de koudbloedige moordenaar naar zijn vaderland te deporteren. Zoals de SWR meldt, zou de de Afrikaan in plaats daarvan moeten kunnen genieten van permanente huisvesting in een psychiatrisch ziekenhuis. De kosten voor dit luxe verblijf zal natuurlijk op de schouders van de belastingbetaler rusten.

De verantwoordelijke officier van justitie Kai Stoffregen stelde zich achter de beschuldigde en legde uit dat de 27-jarige in waanzin had gehandeld en aan een psychische ziekte lijdt. Dit lijkt de nu algemeen aanvaarde verdedigingsstrategie te zijn wanneer opnieuw blijkt dat een geïmporteerde potentieel als gewetenloze gewelddader ontpopt. Wat echter opmerkelijk is, is dat zelfs aanklagers nu voor criminele migranten partij lijken te kiezen. Hoewel ondubbelzinnig is bewezen dat de Afrikaan de 52-jarige huisarts in zijn praktijk in Offenburg met talrijke gerichte steekwonden op wrede wijze heeft vermoord, hoeft de moordenaar ondanks alles nog steeds niet naar de gevangenis.

Een psychiater had bij de man in een goedmens-rapport een paranoïde schizofrenie geconstateerd, vermoedelijk om gevangenschap te voorkomen. De officier van justitie legde uit dat hij een groot gevaar vormde voor het publiek en dat er een groot risico bestond op nog meer ernstige misdrijven. Op dit moment kan men zich terecht afvragen waarom de Afrikaan dan niet wordt gedeporteerd naar Djibouti, waar hij zeker geen gevaar meer vormt voor de Duitse burgerbevolking.

De huisvesting in een psychiatrisch ziekenhuis moet daarentegen gepaard gaan met verschrikkelijke kosten voor de belastingbetaler. Als men een vrij gebruikelijke dagprijs schat op 300 euro, dan boekt het luxe verblijf van de Afrikaanse moordenaar 109.500 euro per jaar. Een deportatie zou alles goedkoper maken, dan het voor de rest van zijn leven aan de ingevoerde dader te betalen. Maar het is uiteraard niet in het belang van de Bundesrepubliek om de eigen burgers te beschermen – want de verdachte is immers ook een gevaar voor andere bewoners en medewerkers in de psychiatrie. Er wordt niet zorgvuldig omgegaan met de belastingen en heffingen die in dit land worden geïnd.

Bron:

Nach Mord an Arzt in Offenburg: Staatsanwalt hat Mitleid – Afrikaner muss nicht ins Gefängnis

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Na moord op arts in Duitsland: aanklager heeft sympathie – Afrikaan hoeft niet naar de gevangenis

  1. CurvedAir // februari 24, 2019 om 10:04 //

    Aansprakelijkheid is dan ook bijzonder slecht gereguleerd in Duitsland, want niet alleen de zwarte moordenaar zélf, maar ook de lieden die zijn aanwezigheid in Duitsland mogelijk hebben gemaakt zijn schuldig aan de dood van de arts.

    Er is dus wel degelijk sprake van een vorm van ketenaansprakelijkheid, maar daar kijkt men zeer lafhartig van weg omdat het draagvlak onder de multiculturele samenleving nimmer beschadigd mag worden.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s