Nieuw

Immigrantenpartij opgericht in Italië – Italië is van ons !

De beweging "Cara Italia" strijdt tegen racisme en voor de rechten van immigranten. Hun droom? "Een multicultureel Italië".

Toekomstige Italiaanse president?

De nieuwste noviteit wordt “Cara Italia” genoemd, een beweging die gecreëerd is om “stem te geven aan degenen die het niet hebben”, aan de velen die teleurgesteld zijn door het racistische beleid van de huidige meerderheid.

Stephen Ogongo, een journalist uit Kenia, heeft het “programma” opgesteld. Hij is 25 jaar geleden in Italië aangekomen en geeft onder meer les aan de Gregoriaanse Universiteit. Op 44-jarige leeftijd heeft hij twee dochters en is hoofdredacteur van 10 publicaties van de groep “Buitenlanders in Italia”. Afgelopen oktober heeft hij op Facebook een pagina gemaakt om de beweging “Cara Italië” op te richten.

Volgens de Repubblica zouden de zesduizend asteunbetuigingen die zijn verzameld al snel kunnen leiden tot de geboorte van een echte partij. De beweging, legt Ogongo uit, “heeft als hoofdrolspelers immigranten en Italianen die samenwerken tegen racisme en alle andere vormen van discriminatie. Een gemeenschappelijk huis om te proberen verenigingen, organisaties, en groepen samen te brengen die zich bezighouden met de rechten van de nieuwe Italianen.

Maar het zal niet alleen een vereniging zijn die actief is op sociaal gebied. Het werkelijke doel lijkt politiek te zijn. “Italië is voor degenen die ervan houden en wij zijn er dol op”, aldus de beschrijving op de Fb-pagina. “Cara Italië” is een nieuwe beweging met als doel de rechten van immigranten en alle Italianen te verdedigen. En dat doet het door te streven naar “het creëren van een nieuwe heersende klasse die echt van ons land houdt. De droom? “Een dag waarop het Parlement vol zal zitten met Italiaanse parlementariërs van alle origine. Of misschien wordt “een Italiaan van Indiase afkomst” “president van de Republiek”.

Ogongo wijst op het feit dat “onze kranten en sites van ‘buitenlanders in Italië’ elke maand anderhalf miljoen immigranten en nieuwe burgers bereiken, samen met de Italianen”. Als de kliks veranderen in een stemming, kunnen ze voldoende zijn om in het parlement te komen. (N.v.d.r. Als het zo zou werken zou FENIXX ook voor een paar parlementszetels kunnen gaan)

Hier zijn de doelstellingen van de beweging. Eerst en vooral willen zij “de strijd aanbinden tegen onverdraagzaamheid, racisme en alle andere vormen van discriminatie, door de bewustwording van racisme, de risico’s van racisme en de manier waarop zij zich tegen racisten kunnen verdedigen”; vervolgens willen zij “vechten voor rechtvaardigheid en de rechten van iedereen, met name van immigranten”; de derde doelstelling is echter het verkrijgen van “een wet van burgerschap die strookt met de realiteit van het land”. En nogmaals: ze willen “strijden tegen alle obstakels die de actieve deelname van immigranten op alle gebieden van het leven in de weg staan” en in het bijzonder “voor het recht op actief en passief stemrecht voor immigranten die in Italië verblijven”.

In Italië zo wijzen zij erop dat, ondanks het feit dat vijf miljoen buitenlanders werken en belasting betalen, zijn “de meesten” “uitgesloten van het besluitvormingsproces” omdat “zij geen stemrecht en passief stemrecht hebben, zelfs niet op gemeentelijk niveau” (behalve voor EU-burgers). “Op de dag dat al deze burgers zonder burgerschap het recht hebben om te stemmen – zegt het programma – zal de toespraak over immigratie en immigranten drastisch veranderen. De reden? “Het is onrechtvaardig – schrijft Ogongo – om miljoenen mensen het recht te ontzeggen zich uit te spreken over de manier waarop hun land en hun steden worden bestuurd. Erger nog, het is onrechtvaardig om meer dan anderhalf miljoen kinderen die hier geboren en getogen zijn, het burgerschap te ontzeggen.

Aan de basis van alles staat de strijd tegen de vermeende “racistische golf die het land doorkruist”. Daarom zal Cara Italia “blijven strijden voor rechten en een politieke ruimte voor immigranten, nieuwe burgers en immigranten van de tweede generatie”. De uitdaging staat.

Bron:

Nasce il partito per gli immigrati: “Sarà una lotta senza quartiere”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.168 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Immigrantenpartij opgericht in Italië – Italië is van ons !

 1. Makkelijk te Torpederen ,alleen als je 25 jaar in Italie woont heb je stem recht, en dat moet hier ook gebeuren.

  Like

 2. CurvedAir // februari 23, 2019 om 11:17 //

  Zou er nu van geleerd zijn, hoe dom het was om 25 jaar geleden een Keniaan binnen te laten? In plaats van het tonen van dankbaarheid, klaagt de halfaap over racisme en krijgt het sujet politieke aspiraties.

  In Nederland hebben we ook zo iemand: Sylvana Simons.

  Liked by 1 persoon

 3. KNETTERGEK // februari 23, 2019 om 12:06 //

  De mafia regelt dit wel, denk niet dat ze deze apen dan nog ooit weer vinden.

  Like

 4. De mensen houden van Salvini… 🙂

  Liked by 1 persoon

 5. Jack vanderVeen // februari 23, 2019 om 21:54 //

  het leert iedereen wel dat stemrecht, evenals voor de in het land geborenen en daar zijn blijven wonen, pas na 18 jaar van goed gedrag en integratie verkregen kan worden.
  er is niets mis mee, indien men geintegreerd is en liefde voor het land waarin men 18 jaar of langer woont heeft opgebouwd, om ook stemrecht en politiek actief te mogen zijn.
  maar helaas, bij het ontvangen van het nationaliteitenbrevet dicht men die persoon ook alle rechten toe die wij pas na 18 jaar krijgen en soms pas na 51 jaar en 4 maanden (dit laatste wordt nog verder opgerekt).

  Like

 6. De weerzin tegen de islam wordt steeds groter. Uiteindelijk moet iedereen erkennen dat immigratie mislukt is. Zie hoe rechts groeit. Internationale leiders waarschuwen EU leiders ook.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s