Nieuw

Groene politicus riskeert gevangenisstraf voor mensensmokkel

Matthias Köchl

Een voormalig Oostenrijks parlementslid en partijleider van de Groenen wordt geconfronteerd met een gevangenisstraf voor een poging om een illegale Iraakse migrant het land binnen te smokkelen.

Matthias Koechl, de partijleider van de Groenen in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië en voormalig parlementslid, werd gearresteerd nadat hij door de politie aan de Italiaans-Oostenrijkse grens werd betrapt op een poging om een 27-jarige Iraakse migrant Oostenrijk binnen te smokkelen. Dit komt na beschuldigingen van extreem-rechtse FPO die beweerde dat hij een bier dronk met jihadisten.

Migrant zonder geldig identiteitsbewijs

De Italiaanse carabinieri (politie) bevestigde dat de Iraakse migrant werd gevonden zonder geldige identiteitspapieren. De grenswachters zeiden dat ze merkten dat er iets mis was toen Koechl tijdens een controle opvallend nerveus was. Ze arresteerden hem en namen hem mee naar een gevangenis in de stad Udine, vanwaar hij later werd vrijgelaten in afwachting van een proces op een later bekend te maken datum.

Koechl’s auto en mobiele telefoon werden naar verluidt in beslag genomen door de politie. Als Koechl schuldig wordt bevonden aan mensenhandel, staat hij voor een gevangenisstraf van één tot vijf jaar en een boete van 15.000 EUR (13.082 GBP) die Italië aanrekent voor elke verhandelde migrant. Naar verluidt heeft hij tot nu toe nog geen verklaring afgelegd aan onderzoekers over de beschuldigingen van mensenhandel.

Asiel aangevraagd in Udine

Volgens de Italiaanse autoriteiten heeft de Iraakse migrant sindsdien asiel aangevraagd in Udine, waar hij nu in een asielopvang verblijft. De Vrijheidspartij van Oostenrijk (FPO) eiste “strenge juridische gevolgen” als Koechl inderdaad schuldig wordt bevonden. Secretaris-generaal Christian Hafenecker van FPO zei: “Het helpen van illegalen om het land binnen te komen is strafbaar en geen onbeduidend misdrijf”. Volgens het FPO is Koechl in het verleden betrokken geweest bij “andere dubieuze acties” zoals het uitnodigen van twee Iraakse migranten die jihadistische boodschappen op sociale media deelden bij hem huis.

Koechl zelf verwierp echter de beschuldigingen en zei dat hij alleen maar “de twee van uitnodigde voor een biertje”, maar concludeerde dat “we nauwelijks tot wederzijds begrip konden komen”. Hij zei dat de twee echter geen jihadisten waren, maar een kapper en een telecommedewerker. Het onderzoek is aan de gang.

Bron:

Green Politician Faces Jail For Migrant Trafficking

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s