Nieuw

Denemarken: Boerka-moslima wil visum verlengen – boerka krijgt geldboete

De Turkse vrouw zei onbewust geweest te zijn van de recente wet die het illegaal maakt om dergelijke kledingstukken in publiek te dragen.

De politie in Denemarken heeft een Turkse toeriste een boete van 1.000 kronen (€135) opgelegd nadat ze een politiebureau was binnengegaan om haar visum te verlengen terwijl ze een volledige gezichtsbedekking droeg.

Politieagenten in Aarhus, in het westen van Denemarken, zeiden dat de 48-jarige vrouw zich niet bewust was van de recente wet van de Scandinavische natie die het dragen van dergelijke kledingstukken in het openbaar onwettig maakt.

Het omstreden “boerka-verbod” verbiedt iedereen om kledingstukken te dragen die het gezicht bedekken, met inbegrip van boerka’s en nikabs.

De politie zei de vrouw de boete betaalde, haar volledige gezichtsdekking verwijderde en wegliep. Zij verstrekten geen verdere details.

Toen de wet in augustus in werking trad, werd het geconfronteerd met protesten en een debat over de vraag of het land moslims discrimineert. Human Rights Watch heeft de regel bekritiseerd als “discriminerend” en zei dat het de “laatste in een schadelijke trend” was nadat soortgelijke verboden werden aangenomen in andere Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk.

Boerka’s en nikabs worden zelden gedragen in Denemarken, volgens een rapport uit 2010 waarin wordt geschat dat 200 van de 5,7 miljoen vrouwen van het land ze droegen.

Degenen die het verbod herhaaldelijk overtreden, kunnen tot 10.000 kronen (€1.350) worden beboet of tot een gevangenisstraf van maximaal zes maanden veroordeeld worden.

Vorig jaar handhaafde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens een verbod op volledige gezichtsbedekking in België, waarbij het verklaarde dat de staat het recht had om beperkingen op te leggen met het oog op het waarborgen van de principes van “samenleven”.

Bron:

Burqa ban: Danish police fine tourist after she tries to renew visa while wearing face veil

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8012 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s