Nieuw

Deense politie rukt uit – om te voorkomen dat een moslima een boerka draagt

Man werd boos over in boerka geklede moslima: meldde haar aan bij de politie.

Een man heeft op zaterdag een moslima bij de politie aangemeld omdat ze tijdens een sportevenement een boerka droeg. De man was zo ontstemd dat de vrouw een boerka droeg dat hij contact opnam met de politie.

Om 10.33 uur kreeg de politie van Syd- en Sønderjyllands een melding dat bij een sportevenement in Esbjerg een vrouw een boerka droeg. Volgens de politie handelde het zich om een 36-jarige vrouw. Toen een patrouille bij het sportevenement arriveerde om de identiteit van de vrouw te controleren, koos zij er vrijwillig voor om de boerka te verwijderen.

Om gezondheidsredenen droeg ze een stofmasker voor haar mond. Het werd geaccepteerd omdat de vrouw over documentatie van een ziekenhuis beschikte dat het noodzakelijk was. Ekstra Bladet is vervolgens in contact geweest met de Jutlandpolitie, maar zij willen niet verder op de zaak ingaan.

– Er is geen behoefte om in de details van het gebeuren te gaan. De vrouw wordt niet aangeklaagd, zegt politiewoordvoerster Helle Lundberg.

De 36-jarige vrouw werd eraan herinnerd dat als ze de boerka weer zou dragen, ze zou worden vervolgd. De vrouw komt uit Kopenhagen.

Na de goedkeuring van het vermommingsverbod in augustus 2018 is het illegaal om onder andere een boerka te dragen, omdat het verboden is om kledingstukken te dragen die het gezicht verbergen, tenzij er een zinnig doel is. Dit geldt alleen voor de publieke ruimte.

Bron:

Mand vred over burkaklædt kvinde: Anmeldte hende til politiet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8192 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Deense politie rukt uit – om te voorkomen dat een moslima een boerka draagt

  1. Herman Peter // maart 3, 2019 om 13:54 //

    het dragen van een boerka of andere gezichtverbergende voorwerpen ,mag slechts dán toegelaten zijn wanneer de drager(ster dezes zo’n lelijk bakkes heeft dat het niet verbergen ervan als angstaanwekkend kan worden beschouwd.De meest moslima (en moslims)komen daar dus wé voor in aanmerking …!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s