Nieuw

De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, wordt onderzocht op corruptie

Hij wordt ervan beschuldigd een EU-rapport te hebben vervalst dat in november vorig jaar is gepubliceerd.

Vicevoorzitter van de EU, Frans Timmermans. Screenshot YouTube.

Roemenië doet een strafrechtelijk onderzoek naar de vicevoorzitter van de EU, Frans Timmermans, omdat hij een rapport over de rechterlijke macht van het land heeft vervalst. Het doel was om een criminele officier van justitie vrij te spreken en haar te benoemen tot hoofdaanklager van de EU.

Er is een machtsspel gaande tussen de EU en Roemenië over de benoeming van een nieuwe hoofdaanklager voor het Europees openbaar ministerie (EPPO).

De vicevoorzitter van de Europese Commissie en commissaris voor beter recht en grondrechten, Frans Timmermans, wil het voormalige hoofd van de Roemeense autoriteit voor corruptiebestrijding, Laura Codruţa Kövesit, aanwerven voor de EPPO.

Wat de Roemeense regering niet wil.

Nu heeft een gerechtelijke onderzoeksafdeling in Roemenië een strafrechtelijke procedure gestart tegen Frans Timmermans. Hij wordt ervan beschuldigd een EU-rapport te hebben vervalst dat in november vorig jaar is gepubliceerd en dat een vervolg geeft aan de hervormingen in het Roemeense rechtssysteem om de benoeming van Kövesit te vergemakkelijken.

Timmermans wil corrupte aanklagers
Tot de zomer van 2018 was Laura Codruţa Kövesit de hoofdaanklager van de Roemeense autoriteit voor corruptiebestrijding.

Na haar indiensttreding als chef in 2013 is ze erin geslaagd om veel gevallen van corruptie op hoog niveau in Roemenië te bestrijden, wat haar een soort sterrendom heeft gegeven.

Maar het zou blijken dat ze zelf corrupt was en dat ze nauwelijks bewijzen had om haar aanklachten te verwezelijken.

Ze werd ontslagen nadat ze zich op 18 punten schuldig had gemaakt aan onder andere corruptie, het in gevaar brengen van onderzoeken van andere aanklagers, schendingen van de grondwet, steekpenningen en illegale overeenkomsten met de inlichtingendienst van het land.

Laura Codruţa Kövesi, de corrupte anti-corruptie aanklaagster.

Op dinsdag zei Cătălin Rădulescu, een politieke vertegenwoordiger van de Roemeense sociaaldemocratische partij (PSD):

– Frans Timmermans probeert druk uit te oefenen op de Roemeense rechterlijke macht om Laura Codruţa Kövesit te zuiveren van de beschuldigingen tegen haar over machtsmisbruik, omkoping en valse getuigenissen toen ze hoofd was van de Roemeense anticorruptieautoriteit, zei Rădulescu.

Frans Timmerman’s doel van het schrijven van het vervalste EU-rapport en de druk op de Roemeense autoriteiten was om het gemakkelijker te maken om de voorheen veelgeprezen O.v.J. Kövesit te installeren als hoofdaanklager voor EPPO.

Maar Timmermans heeft grote steun voor zijn intenties:

Alle drie grote liberale fracties in het Europees Parlement steunen de plannen van Timmerman om Kövesit te benoemen tot de EPPO-topbaan.

De fracties zijn de Fractie van de Europese Volkspartij (EVP), waaronder de Nederlandse CDA en de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D), waar de PvdA wordt gevonden; en de Alliantie van Liberalen en Democraten (ALDE), waaronder de VVD en D66.

Samenzwering in de Commissie
De Roemeense anticorruptieautoriteit heeft in verband met de vermoedelijke misdaad van Timmerman formeel een rechtszaak tegen hem en zijn plannen aangespannen om het ontslag van Kövesit op te heffen en naar de EPPO te verhuizen.

In de zaak en de aanklacht tegen Timmermans wijst het strafrechtelijk onderzoek tegen hem op nog eens drie verdachte prominenten: Věra Jourová, de Tsjechische commissaris voor Europese Zaken met verantwoordelijkheid voor juridische kwesties, consumentenzaken en gendergelijkheid; Angela Cristea, hoofd van de vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Roemenië, en de Roemeense procureur-generaal van het Hooggerechtshof Augustin Lazăr.

Augustin Lazar, Angela Cristea, Věra Jourová. Foto: Augustin Lazar (CC BY-SA 4.0) Reinis Inkēns, Saeimas Kanceleja (CC BY-SA 2.0)

De verdachten worden ervan beschuldigd naast hun publieke functies een samenzwering te hebben gecreëerd, officiële documenten te hebben vervalst en misbruik te hebben gemaakt van de infrastructuur om valse informatie te verspreiden.

De zaak loopt nog steeds en is in de Roemeense en Hongaarse media een actueel onderwerp van discussie. Frans Timmermans heeft frequente contacten met de Joodse miljardair George Soros, wat geen van beide landen op prijs stelt.

Verafschuwde globalist
Frans Timmermans werd onder vele nationalisten berucht toen hij vanuit zijn positie in de Europese Commissie in 2016 hetzelfde zei als de Joodse Barbara Lerner Specter en de VN-vluchtelingenorganisatie: Multiculturalisme is “onvermijdelijk”:

– Bij multiculturalisme volgen de uitdagingen. Maar multiculturalisme is het lot van de mensheid, aldus Timmermans.

Hij beweerde dat nationalistische politici “terug willen naar een staat die nooit heeft bestaan”.

– Als we multiculturalisme niet omarmen, zal Europa niet het Europa blijven dat we hebben opgebouwd. Europa zal dan binnenkort geen plaats van vrede en vrijheid zijn.

Er waren veel nationalistische critici die van mening waren dat Timmermans inconsistente boodschap van behoud en gelijktijdige herschepping van Europa in feite een oorlogsverklaring was: “Accepteer multiculturalisme of ontmoet oorlog”:

Bron:

Nyomoznak Romániában Frans Timmermans ellen
YouTube/UnyieldingDefiance
Refugee and migrant arrivals in EU pass one million in 2015, says UN

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8013 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, wordt onderzocht op corruptie

 1. Ik kan even niet op de naam komen van de doormiddel van een autobom vermoorde onderzoeks journaliste ,die onderzoek deed naar de Malthese corruptie bnnen haar regering , die tot binnen de EU reikte , andere journalisten ,brachten video beelden naar buiten ,van 1 regeringsleider die weken voor haar dood meerdere ontmoetingen had met de inmiddels twee opgepakte verdachten van haar dood ,maar waar Frans Timmermans eerder 0 reactie gaf ,reageerde hij bij een persconferentie ,geconfronteerd met diezelfde pers en vragen hierover ,geen aanleiding voor het instellen van een onderzoek te zien ! @Socialisme

  Liked by 3 people

 2. vonpuffelen // februari 23, 2019 om 13:52 //

  Diversity IS war maar dat weet die limburgse eikel ook wel.
  Zijn handlers voeren dat beleid al sinds 1534.

  Liked by 3 people

 3. We mogen blij zijn dat het voormalig Oostblok wél weet hoe een dictatuur werkt.

  Liked by 4 people

 4. nooit dan maar oorlog!!!

  Liked by 1 persoon

 5. KNETTERGEK // februari 24, 2019 om 09:56 //

  3 gram of iets meer doet wonderen, voor die Timmermans wat minder wat hij lijd graag.

  Like

 6. koddebeier // februari 24, 2019 om 10:57 //

  Mooi, Timmerfransje moet hangen, hij neemt anderen ook altijd de maat, waarschijnlijk om z’n eigen shit te verbergen !

  Like

 7. Deze man heeft een zogenaamd Links schuldgevoel en is als jong mens zwaar beschadigd en.misbruikt door het Geloof.
  Dit probeert hij nu in te halen.
  Deze labiele mensen horen niet op deze functies, maar de EU bestaat door dit soort mensen.
  Ik hoop dat het uitkomt en rechtsmatig aangepakt wordt.

  Liked by 1 persoon

 8. Gladiator // februari 24, 2019 om 14:03 //

  Nee toch, ik kan werkelijk niet begrijpen hoe ze zo een kerel, een echte vent, een staatsman en Nederlands trots in het EU parlement nu kunnen beschuldigen van corruptie…..!!!!

  Dit is toch echt wel het laatste waar je aan denkt als je hem alleen al ziet, en hebt horen praten voor de VN waar hij fier en koel met keiharde BEWIJZEN kwam van Russisch gezinde militanten welke met ringen welke ze net van vingers hadden afgesneden van die “arme slachtoffers uit de MH17” en daarmee op foto’s en video’s liepen “rond te zwaaien” !!!

  Hij was toch maar het koene heerschap die dat daar zonder blikken of blozen ten gehore bracht en zelfs daarna nog eens primaire informatie losliet bij Jeroentje Pauwveer over de beademingskapjes……

  Daarvoor heeft hij natuurlijk niet voor niets deze zeer belangrijke functie gekregen (welke daarvoor zelfs nog niet bestond) als “vice voorzitter van de Europese Raad” alias kontschoonlikker van JCJ alias drankorgel!!!!

  Nee mensen, deze man corrupt……ik dacht het……

  Gladiator

  Liked by 1 persoon

 9. De vraag wordt straks of we ‘m terugnemen als ie op de internationale opsporingslijst komt te staan

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. De vicevoorzitter van de Europese Commissie, Frans Timmermans, wordt onderzocht op corruptie – OH NEE, DAT KÀN TOCH NIET WAAR ZIJN… | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s