Nieuw

Snijdt hun voorhuiden af en breng ze terug als oorlogstrofee

Noam Perel, hoofd van de joodse jeugdbeweging Bnei Akiva, roept het Israëlische leger op 300 Palestijnse voorhuiden te nemen.

02/07/2014

Hadden we gemist in 2014, maar geeft een interessante kijk in de gedachtewereld van sommigen.

Huffington Post:

De leider van een van ’s werelds grootste joodse jeugdbewegingen is onder hevige kritiek komen te staan voor een Facebook-post die Israëli’s lijkt op te roepen om de voorhuid te nemen van 300 Palestijnen als vergelding voor de moord op drie Israëlische tieners.

De post komt nadat het geweld in Oost-Jeruzalem weer oplaaide na het vermoorden van een 16-jarige Palestijn, waarvan de politie heeft laten doorschemeren dat het een wraakactie van extremisten kan zijn voor de brutale ontvoering en moord op drie Joodse tieners die op de Westelijke Jordaanoever aan het liften waren.

Volgens screengrabs van zijn Facebook-pagina riep Noam Perel, de secretaris-generaal van Bnei Akiva, op tot de Bijbelse vergelding, hetzelfde geweld dat koning David uitdeelde aan de Filistijnen in het Oude Testament als een manier om zijn bruid Michal te winnen van haar vader Saul. Hij had oorspronkelijk geweigerd om zich te verontschuldigen voor de post, maar gaf later een verklaring vrij die zegt dat hij zijn woorden betreurde.

Bnei Akiva is de grootste joodse jeugdbeweging in het Verenigd Koninkrijk, die zomer- en winterkampen in Israël heeft.

“Een hele natie en duizenden jaren geschiedenis vraagt om wraak,” had hij gepost, aldus Haaretz. Hij riep toen het Israëlische leger op om een “leger van wraak” te worden.

In een verklaring vrijgegeven via Bnei Akiva’s Facebook-pagina, zei Perel: “In de afgelopen dagen heeft het hele Joodse volk en de natie Israël enorme pijn geleden. Het verlies van onze zonen en broers heeft enorme emoties losgemaakt”.

“Wij zijn een natie aan de rand van de afgrond, die een nationale tragedie en alle vertakkingen daarvan meemaakt. Als natie met een lange geschiedenis en traditie wenden wij ons in tijden van tragedie tot onze wijzen en onze voorvaderen voor kracht en steun”.

“Na de ontdekking van de lichamen van de drie studenten, Eyal, Gilad en Naftali, vermoord in koelen bloede, schreef ik een Facebook-post die op grote schaal verkeerd begrepen is. Mijn woorden zijn verkeerd weergegeven door hun bijbelse en poëtische stijl. Ik bied mijn diepe en onvoorwaardelijke verontschuldigingen aan voor de woede die dit heeft veroorzaakt. Vooral in tijden van nationale tragedie is het de taak van leiders en opvoeders om preciezer en voorzichtiger te zijn in woorden dan ik heb laten zien”.

Perel schrapte de commentaren, maar postte toen opnieuw voor zijn verontschuldiging en noemde de rel “een storm in een glas water” en zei dat degenen die hen aanvielen om zijn woorden, niet konden begrijpen hoe hij zich voelde. Hij voegde eraan toe dat hij hoopte dat de Israëlische regering met zoveel geweld zou handelen dat het een afschrikmiddel zou zijn, omdat “de prijs van letsel voor onze kinderen te zwaar is om te verdragen”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (830 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Snijdt hun voorhuiden af en breng ze terug als oorlogstrofee

 1. ruud steunassen // februari 23, 2019 om 00:00 //

  Hoe gaat zoiets in zijn werk, voorhuiden nemen van besneden mannen? Als iemand zou spreken over het nemen van de voorhuid van besneden vrouwen, zou men het ook nog doodgemoedereerd accepteren. Fijn dat men op school kritisch leert denken. Wat is Nederland toch een land van langzaam aan de kook gebrachte mafkikkers geworden.
  Zouden er al veel domoren kwaad worden na het lezen van dit artikel? Of wordt men kwaad om wat ik schrijf?

  Like

 2. Piranjaha // februari 23, 2019 om 01:05 //

  Waarom is Nederland een land van mafkikkers als 5000 kilometer verderop iemand iets idioots roept?

  Like

 3. Ik woonde in arnhem, daar zeiden de vrouwen: ik sla je zo dat je neus tussen je oren zit!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s