Nieuw

Noorwegen: Asielzoekers moeten Noors spreken om sociale bijstand te ontvangen

In Noorwegen gaat men nu taaleisen stellen aan asielzoekers die sociale bijstand willen, schrijft het Noorse nieuwsportaal Nettavisen. De achtergrond is dat ‘vluchtelingen’ honderden miljoenen euro’s aan de Noorse staatskas onttrekken.

In Zweden hebben politici de bevolking misleid dat ze de immigratie aanzienlijk zouden hebben verminderd, ook al kwamen vorig jaar iets meer dan 132.000 asielzoekers en zijn de ‘vluchtelingen’ goed voor 78 procent van de bevolkingstoename.

Maar in de buurlanden maak men echte hervormingen door. Gisteren besloot Denemarken om een volledig nieuw immigratiebeleid in te voeren dat zich zal moeten richten op het terugsturen van asielzoekers in plaats van hen te “integreren”.

LEES MEER: Deens parlement heeft nieuw wetgevingspakket gegrondvest: strafeiland voor migranten, bijdragen verminderd, maximum gezinsmigranten, tijdelijke verblijfsvergunningen, remigratie bewerkstelligen

Ook in Noorwegen trekt me nu aan de noodrem.

In 2017 betaalde de Noorse staat 660 miljoen euro aan sociale bijstand, waarvan ongeveer de helft naar asielzoekers ging.

De grootste belastinggeld-slurpers komen uit Afrika en Azië (onduidelijk wat met Azië wordt bedoeld, in de Britse media betekent dit het Midden-Oosten), die 86 procent van de sociale bijdragen aan asielzoekers ontvingen.

– We moeten eisen stellen dat asielzoekers Noors leren, als tegenprestatie voor het ontvangen van sociale bijstand, zegt premier Erna Solbergs (Højre) aan Nettavisen.

Volgens de Noorse premier draagt ​​sociale bijstand ertoe bij dat mensen vast komen te zitten in een afhankelijkheidssituatie en verliezen hun zelfvertrouwen en inspiratie om iets zinnigs met hun leven te doen.

De nieuwe regels, die daarmee dus deze passiviteit moeten tegengaan, worden in 2020 ingevoerd.

Bron:

– Innvandrere må lære seg norsk for å få sosialhjelp
Norge: Invandrare ska lära sig norska för att få socialbidrag

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Noorwegen: Asielzoekers moeten Noors spreken om sociale bijstand te ontvangen

 1. Ook dit zal geen reet helpen. Alsof ze met Noorse taalkennis ineens trek krijgen om te werken.
  Remigratie!

  Like

 2. Uitstekend Idee,spreken en schrijven en dan verplicht solliciteren en WERKEN MET JE LUIE REET,zo niet enkele reis woestijn.
  We noemen het;VIER STAPPEN PLAN.

  Like

 3. CurvedAir // februari 23, 2019 om 13:51 //

  Discriminatie, absoluut. Hoeveel West-Europeanen hebben er een vreemde taal bij moeten leren en kregen zij er ook een uitkering voor terug?

  Like

 4. Hier ook doen, met terug werkende kracht tot 1970.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Noorwegen: Asielzoekers moeten Noors spreken om sociale bijstand te ontvangen | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s