Nieuw

Het werkelijke antwoord van Hongarije op immigratie – eindeloze wachtrijen in het asielwezen

Foto: Hongarije, Boedapest, parlementsgebouw.

Tijdens de jaarevaluatie van Viktor Orbán op zondag konden we horen over het actieplan ter ondersteuning van de familie dat “dit de reactie van Hongaren is, en niet immigratie”. Aan de andere kant tonen de onaangename feiten aan dat de regering de uitdagingen van de 21e eeuw aangaat door buitenlanders te accepteren in plaats van de lonen te verhogen en immigratie een halt toe te roepen.

Op maandag verscheen er een schokkende opname op een Hongaarse Facebook-pagina. De video werd in een immigratie- en asielbureau in Boedapest opgenomen, volgens de beschrijving “op een normale werkdag, een paar minuten voor sluiting”, terwijl een eindeloos aantal asielzoekers voor het kantoor stonden.

Vorige week meldden we dat de regering tientallen miljarden forinten heeft verbrand om migratie te bestrijden, maar dat er tegelijkertijd de afgelopen jaren meer dan 60.000 immigranten in Hongarije zijn toegelaten.

Volgens de officiële statistieken van Transparency International kwamen er 6.543 met hun gezinsleden, 13.300, in totaal 19.838 personen, tussen 2014 en 2017 voor vestiging uit 59 landen naar Hongarije.

Onder druk van Jobbik werd het toelatingsprogramma in 2017 opgeschort, maar sindsdien produceren de autoriteiten “om andere redenen” stapels verblijfsvergunningen. In de afgelopen twee jaar ontvingen 9.000 mensen zulke papieren.

Ook het aantal werkvergunningen neemt voortdurend toe. In januari werd Sándor Bodó, de staatssecretaris voor Werkgelegenheidsbeleid en Ondernemerschapsrelaties, gedwongen te erkennen dat 6.303 mensen in 2016, 9.274 in 2017 en vorig jaar in 2018 meer dan 11.000 mensen een werkvergunning kregen in Hongarije. De burgers van de Europese Unie hebben een dergelijke toestemming niet nodig, dus in dit geval hebben we het over migranten van buiten de EU.

László Kordás, voorzitter van de Federatie van Hongaarse vakbonden, vertelde het webportaal Alfahír: “Terwijl mensen elke dag praten over de gevaren van migratie, worden de voorwaarden voor het verkrijgen van een werkvisum steeds geringer. Dit is een probleem, vooral met betrekking tot derdewereldlanden”. Volgens Kordás is dit te wijten aan zogenaamde “loondumping”, die het mogelijk maakt om steeds minder te betalen aan lokale werknemers.

Bron:

„Das ist die Anwort Ungarn auf die Einwanderung“ – endlose Warteschlangen im Asylamt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s