Nieuw

Cijfers van EU’s grensagentschap tonen aan: de Salvini-methode werkt

Links: EU-grensagentschap Frontex met migrantenboot. Rechts: Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Salvini. Fotocollage © Samhällsnytt

Recente EU-statistieken bevestigen dat de verscherpte grenscontroles van Italië langs de kust hebben geleid tot een drastische vermindering van het aantal illegale migranten.

Toen de conservatieve partij Lega Nord, met de populaire minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, afgelopen zomer deel ging uitmaken van de Italiaanse regering, werd de belofte gedaan om de veerdienst te sluiten voor NGO-migrantenboten die de Middellandse Zee naar Italië oversteken.

Eind vorige maand kondigde de regering aan dat het aantal bootmigranten naar het land met 95 procent was gedaald.

De gemeenschappelijke grenswacht van de EU, Frontex, presenteert nu vergelijkbare cijfers die bevestigen dat het aantal migranten dat het Noord-Afrikaanse Libië verlaat om naar Italië te reizen, is gedaald van 118.962 in 2017 tot 23.276 in 2018. Dit is een daling van 80 procent en het laagste cijfer sinds 2012, zo meldt Il Giornale.

Fabrice Leggeri, hoofd van Frontex, legt uit dat de nieuwe statistieken aantonen dat “de boottocht vanuit Libië minder aantrekkelijk is geworden”.

Voorheen was het voor mensensmokkelaars het meest aantrekkelijk om op zoek te gaan naar Italië. Het nieuwe Italiaanse beleid heeft ertoe geleid dat migranten in plaats daarvan nieuwe routes hebben gekozen. Volgens de statistieken gaan steeds meer mensen naar Spanje, dat nog steeds migranten ontvangt.

In het voorgaande jaar steeg het aantal bootmigranten met 157 procent. Het ging in totaal om 53.307 migranten uit het Middellandse Zeegebied. Hieronder ziet u hoe een aantal bootmigranten in Zuid-Spanje aankomen.

“De Salvini-methode is de oplossing”.
Het Italiaanse parlementslid Roberto Calderoli, die deel uitmaakt van de partij Lega Nord van Salvini, is van mening dat de statistieken van Frontex bevestigen dat de “Salvini-methode” de oplossing is.

– Dit toont aan dat de nieuwe lijn van Italië, uitgevoerd door minister van Binnenlandse Zaken Salvini en de nieuwe regering, daadwerkelijk werkt en concrete resultaten oplevert, ook als het gaat om het redden van levens, zegt Calderoli.

Bron:

Salvini-metoden fungerar visar siffror från EU:s gränsbyrå

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8669 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Cijfers van EU’s grensagentschap tonen aan: de Salvini-methode werkt

  1. antiislamnu // februari 23, 2019 om 01:01 //

    Dus met andere woorden bravo Salvini maar helaas en dat weten we al lang maakt het geen moer uit binnen komen ze toch nu weer via die linkse Spaanse rakkers.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s