Nieuw

Trump heeft opdracht gegeven voor het creëren van een space-oorlogsvloot

Fotocollega Pixabay.

Op dinsdag heeft Donald Trump een opdracht aan het Pentagon ondertekend om te beginnen met het ontwikkelen van een ruimtevaartverdediging. De definitieve versie werd een onderverdeling van de luchtmacht in plaats van een onafhankelijk deel van het leger waar Trump aanvankelijk om vroeg.

Bijna een jaar geleden kondigde de Amerikaanse president Donald Trump aan dat hij een gloednieuwe onderdeel in het Amerikaanse leger wil creëren, een ruimtevaartverdediging.

Volgens Trump’s wens zou een ruimtevaartvloot volledig gescheiden en onafhankelijk zijn van de andere onderdelen van het Amerikaanse leger: het leger, de marine, marinierskorps, luchtmacht en kustwacht.

Maar Trump stuitte toen op weerstand van onder andere de minister van Luchtmacht Heather Wilson en de stafchef L. Goldfein, die zei dat het niet nodig zou zijn om een volledig nieuwe tak te creëren omdat de luchtmacht al in 1982 met de ruimte als defensiegebied was begonnen te werken.

Volgens het Witte Huis is het idee van de ruimtevloot als zesde en onafhankelijke tak niet opgegeven. Maar na het luisteren naar bezwaren van het Congres verkoos men om zich voorlopig op het eigenlijke doel te concentreren dan eerst het opbouwen van een reusachtige bureaucratie.

Voor de verzamelde journalisten verklaarde Trump tijdens de ondertekening van de order dat een ruimteverdediging een logische stap voor de toekomst is.

– We moeten voorbereid zijn, zei Trump.

Als het congres het voorstel goedkeurt, kan men volgend jaar beginnen de nieuwe ruimtevloot op te bouwen.

Op dit moment lijkt het Huis van Afgevaardigden een meerderheid te hebben achter het voorstel van Trump, terwijl de Senaat wat aarzelender lijkt, schrijft The Guardian.

Bron:

Trump signs space force plan: ’We have to be prepared’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8012 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Trump heeft opdracht gegeven voor het creëren van een space-oorlogsvloot

 1. syberspees // februari 21, 2019 om 14:49 //

  Space Cadet Van Ees For Duty!

  Like

 2. Zo’n space command is er decennia, zo niet langer. De triljarden dollars die in black projects zijn gevloeid hebben onvoorstelbare resultaten opgeleverd.

  Like

 3. Tja elk soeverein land die het niet eens is met de geopolitieke koers en economische onderdrkkingsmethoden van de Verenigde Staten kan vanuit de ruimte met de preciesheid van het GPS system tot op enkele meters nauwkeurig vernietigt worden. China heeft al een paar jaar geleden zo’n afstraffing gehad door het bestaande ruimte wapen ‘Rod from God’

  Like

 4. KNETTERGEK // februari 22, 2019 om 12:34 //

  Rusland en China zijn hier ook al ver mee, lopen er alleen niet mee te koop.

  Like

 5. vonpuffelen // februari 22, 2019 om 19:55 //

  Space wars? laat ze eerst maar eens echt op de maan landen i.p.v. de 60er jaren BS om met een stelletje vrijmetselaars in een vlammenwerper door de dodelijke straling van de toen nog onbekende Van Allen Belt te vlammen naar de maan.
  Nog meer belastingen voor het achterlijk gepeupel.
  En mars heet trouwens gewoon Devon island.
  Ook weer zo’n money maker.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s