Nieuw

Trump heeft niks te zeggen, de Deep State bepaalt – de VS blijft in Syrië

Het officiële Israëlische beleid is om de buurstaten, en dat gaat zover als Afghanistan, Somalië en Libië, op te delen* langs sektarische/etnische grenzen.

In die zin was ISIS – en die 800 andere proxies –  en het ‘ingrijpen’ van de Coalitie die ISIS zeven jaar liet groeien een succes. NAVO-lid Turkije, waar heel de EU wel horig aan lijkt, heeft ook een mooie hap genomen. Terwijl Bert Koenders honderden miljoenen naar de jihad overmaakte.

‘ISIS’ is verslagen is de boodschap die de ‘president’ van de VS mag brengen, ook al is dat volledig aan Poetin te danken. Maar het resultaat is nog steeds dat Syrië gesplitst is langs etnisch/sektarische lijnen. (zie kaart)

En daar was het om te doen. Dat Assad er nog zit was niet de bedoeling.

De aap is uit de mouw schrijft Zuerst, ‘VS houden vast aan een opsplitsing van Syrië’

Een veelzeggende onthulling: de speciale Amerikaanse gevolmachtigde voor Syrië, James Jeffrey, heeft nu duidelijk gemaakt dat de VS aan een duurzame deling van Syrië vasthouden en er niet in geïnteresseerd zijn dat de legitieme Syrische regering de controle terugkrijgt over de noordelijke delen van het land, waar zich op dit moment de VS en door hen ondersteunde milities bevinden. (En Franse troepen, Fub)

Op de Veiligheidsconferentie in München verklaarde Jeffrey dat de VS niet zouden willen dat de Syrische autoriteiten “daar naartoe terugkeren, omdat zij niet bijdragen aan het herstel van de stabiliteit in deze gebieden, maar de situatie destabiliseren.”

Eerder kondigde de Washington Post aan dat het Pentagon, met deelname van EU-landen, werkte aan een plan om een bufferzone in het noordoosten van Syrië in te stellen. De taak van de nieuwe missie was om de Koerdische milities te beschermen tegen een mogelijk gevaar van Turkije en de strijd tegen de “islamitische staat” voort te zetten.

De VS bevinden zich al jarenlang illegaal op Syrisch territorium, waar ze milities in de strijd tegen de Syrische regering ondersteunen en inmiddels talrijke bases onderhouden.

Zie deze kaart:

US forces in syria


*

15 Saoedi-Barbaren vermoordden 3000 Amerikanen op 11 september en Amerika gebruikte dat als smoes om Afghanistan en Irak te vernietigen, Libië en Syrië volgden omdat Amerikanen nou eenmaal goed zijn in bombarderen. En diezelfde Saoedi-Barbaren, die net voor honderden miljarden wapens van Trump gekocht hebben, willen ook meedoen om het laatste restje Syrië stuk te schieten, al wil het ze in Jemen maar niet lukken om Iran te verslaan..

Saoedi-Barbarije wordt niet aangevallen. Saoedi-Barbarije komt ook niet voor op het lijstje van generaal Wesley Clarke van net na 9-11: ‘We are gonna take out 7 countries in 5 years’. Afghanistan, Irak, Syrië, Libanon, Libië, Somalië, Soedan en Iran als einddoel. Wat ook Israël’s aartsvijand is en die van Saoedi-Barbarije. Op het eerste zicht een volkomen willekeurig lijstje, maar misschien toch niet.

Het Oded Yinon (een Israëlische journalist die verbonden was aan het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken) plan uit 1982 kom met bijna exact hetzelfde lijstje landen. Het idee is dat het noodzakelijk is om de omringende landen te Balkaniseren om Israël’s voortbestaan veilig te stellen, kleinere landjes zijn minder gevaarlijk.

En, het plan schiet aardig op. Somalië is een rokende puinhoop, en inderdaad opgesplitst. Soedan is in tweeën. Irak en Libië in drieën. En Saoedi-Barbarije heeft vorig jaar verklaard bereid te zijn om samen met Israël Libanon stevig om te spitten. En verklaarde onlangs doodleuk out of the blue Israël wel te willen erkennen. Gedeelde belangen.

Syrië is inmiddels in drieën. Koerdisch deel met Amerikaanse en Franse bases ten Oosten van de Eufraat, Turks-jihadistisch deel in Idlib, Afrin en rond Al-Bab. En het Syrische hartland.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s