Nieuw

Netanyahu onder vuur te midden van claims dat hij zijn Ruslandbezoek uitstelde om racisten in zijn coalitie op te nemen

De Israëlische oppositieleider Yair Lapid haalde uit naar premier Benjamin Netanyahu voor het uitstellen van een bezoek aan Rusland en zei dat hij “onvermoeibaar werkt” om in plaats daarvan extreem-rechtse groepen in zijn coalitie op te nemen.

Gepland voor donderdag, was Netanyahu’s bezoek aan Moskou bedoeld om zich te concentreren op Syrië en bilaterale veiligheidskwesties, maar het Kremlin moest de vergadering uitstellen vanwege de ‘binnenlandse politieke zaken’ van de Israëlische premier, aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Yair Lapid, de leider van de partij van centrum Yesh Atid partij, zei dat Netanyahu de onderhandelingen van Rusland uitgesteld had om besprekingen met uiterst-rechtse groepen te houden om zijn coalitie voor de verkiezing van 9 April Knesset te versterken.

De harde beschuldigingen zijn gericht tegen Netanyahu’s woensdagakkoord met twee religieuze-nationalistische partijen in de marge, waarvan er één, de Otzma Yehudit-beweging, wordt geleid door voormalige discipelen van de beruchte ultranationalistische rabbijn Meir Kahane, die in 1988 niet mocht deelnemen aan de Knesset-verkiezing vanwege racistische uitlatingen.

Donderdag is de uiterste datum voor het indienen van partijlijsten voorafgaand aan de parlementsverkiezingen. Met minder dan twee maanden voor de verkiezingen wordt Netanyahu geconfronteerd met toenemende druk van zijn tegenstanders.

Begin februari moest hij aftreden als minister van Buitenlandse Zaken nadat een petitie waarin hij werd ondervraagd over zijn bekwaamheid om meerdere ministeriële posten te bekleden, bij de High Court werd ingediend. Netanyahu behield echter zijn functie als minister van defensie en gezondheidszorg.

Bron:

Netanyahu in hot water amid claims he canceled Russia visit to pull ‘racists’ into his coalition

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (908 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s