Nieuw

Macron wil antizionisme en kritiek op Israël criminaliseren

De Franse president Emanuel Macron wil dat antizionisme wordt gelijkgesteld met antisemitisme, waardoor kritiek op Israël in het land illegaal wordt.

Woensdag sprak de Franse president Emanuel Macron in The Representative Council of French Jewish Institutions (Crif) en kondigde hij aan dat Frankrijk “antizionisme moet definiëren als een moderne vorm van antisemitisme”.

Na de recente gebeurtenissen in het land met anti-joodse slogans en graffiti in verband met de demonstraties van de Gele Hesjes en met het vandalisme van een joodse begraafplaats in Straatsburg, is de Franse regering op zoek naar nieuwe manieren om de vijandelijkheden tegen de joodse bevolking, de grootste van Europa, in zijn land te stoppen.

Onlangs nog, maandag, zei de Franse president dat hij de kritiek op de staat Israël niet strafbaar wilde stellen, nadat een aantal advocaten in het land had voorgesteld om uitingen van antizionisme strafbaar te stellen. Maar het is duidelijk dat er iets of iemand de president op andere gedachte heeft gebracht.

Macron gelooft nu dat een criminalisering van het antizionisme heel goed in de lijn ligt van de definitie van antisemitisme zoals die door de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) is vastgesteld:

“Antisemitisme is een bepaalde opvatting over joden, die kan worden uitgedrukt als haat tegen joden…. en die kritiek op de staat Israël kan omvatten, indien gezien als een joodse gemeenschap”.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu was er snel bij om de nieuwe voorgestelde definitie te verwelkomen, die de discussie over de vraag of Israël bekritiseerd kan worden en men antizionisme kan uiten zonder automatisch antisemitisch te zijn reeds verhit had.

Een parlementslid en partijgenoot van Macron, Sylvain Maillard, ging naar buiten en verzachtte het voorstel met de woorden: “Het ontkennen van het bestaansrecht van de staat Israël moet een misdrijf worden. Maar, natuurlijk, moet men het recht hebben om te zeggen dat men niet van het beleid van de Israëlische regering houdt”.

Politieke analisten zijn het er echter over eens dat de criminalisering van het antizionisme de situatie in Frankrijk niet zal oplossen, of zelfs maar zal veranderen. De vraag is of de regering het aandurft om dieper in te gaan op de onderliggende oorzaken van de problemen.

Bron:

Anti-Zionism equals Anti-Semitism? Macron fuels debate on how to define anti-Jewish hate

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Macron wil antizionisme en kritiek op Israël criminaliseren

 1. Gladiator // februari 22, 2019 om 00:19 //

  Nou ja, dat deze cocosMacron volledig van de pot gerukt is dat moge duidelijk zijn en ook dat hij een zionistich zwijn is maar om alweer zoiets als Anti wat dan ook illegaal te maken is echt helemaal van de gekke!!!!

  Mensen, wordt aub eens wijs. Ik zal een linkje bijvoegen van hetgeen zich in de USA afspeelt en met name moet u eens goed luisteren wat een CONGRESLID MOET DOEN om senator in het huis van afgevaardigden te worden…..en wel in de USA…..en voor wie ook nog al eens twijfelt aan dat vuile zionistenzwijn Tommy Robinson….ook daar zal ik een link voor toevoegen zodat ook deze rat ontmaskert wordt cq IS!!!

  Kijkt u aub naar de volgende 2 docuutjes en liefst helemaal tot het einde!!!

  Kijk en huiver van beide video’s!!

  Dat is hoe IsraHel de WERELD onder de knie heeft en houdt…..man man man, wordt nu eens echt wakker!!!!

  Antisemitismejoker, nazijoker, rechtsjoker…..dat moet echt afgelopen zijn!!!

  En dat zwijn Netanjahu………..ongewapend tussen een 100tal Palestijnse mensen flikkeren en kijken wat er dan gebeurd!!

  Gladiator

  Like

 2. Zal wel een insider van Macron zelf achter de graffiti zitten.

  Like

 3. Gladiator // februari 22, 2019 om 20:05 //

  Mijn reactie van 22-02-2019 om 00.19 uur liet een video zien van zioistenzwijn TOMMY ROBINSON waarvan nu hier door Jew Tube melding wordt gemaakt dat en ik citeer: “deze video is niet meer beschikbaar. Het YouTube-account dat aan deze video is gekoppeld is beëindigd.

  Dit is dus NIET WAAR en bij deze nogmaals plaatsing!!!!!! Kijken dus!!!!!!!

  Tja beste mensen, waarom zou dit toch gedaan worden……..en het wordt steeds erger!!

  Gladiator

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s