Nieuw

Finland is gedwongen om IS-terroristen en hun families te “integreren”

Fotocollage © Fria Tyder.

Europa kan nu een dure prijs betalen voor het liberale immigratiebeleid dat men de afgelopen decennia heeft gevoerd. Jihadisten met een staatsburgerschap of verblijfsvergunning kunnen niet worden geweigerd om terug te keren, zegt men in Finland, schrijft Zweedse Yle.

Donald Trump eist dat Europa de 800 in Syrië gevangengenomen IS-terroristen terugneemt. En dit kan desastreuze gevolgen hebben. Het probleem is dat de Europese landen decennialang een immense immigratie hebben gehad en het staatsburgerschap links en rechts hebben uitgedeeld.

Hierdoor wordt het moeilijk om de deur volledig te sluiten voor IS-terroristen die nu terug willen keren.

Die conclusie trekt men in ieder geval in Finland, hoewel zowel de Finse minister van Buitenlandse Zaken Timo Soini als premier Juha Sipilä liever geen jihadisten willen terugnemen.

– Volgens de wet kan men niet verhinderen dat iemand met de Finse nationaliteit naar Finland terugkeert, zegt Tarja Mankkinen, hoofd Ontwikkeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken, tegen Yle.

Het maakt niet uit welke misdaden zij in Syrië hebben begaan. Dezelfde regels gelden voor mensen met een verblijfsvergunning.

Hoewel Finland op het punt staat een nieuwe wet te ontwikkelen, die het mogelijk om terroristen het Finse staatsburgerschap te ontnemen, is de wet echter alleen van toepassing op degenen die misdaden hebben gepleegd of een bedreiging vormen, en functioneert alleen als de persoon het dubbele staatsburgerschap heeft, dat wil zeggen, aanvullend staatsburgerschap in een ander land. Het is illegaal om een persoon staatloos te maken, ongeacht wat het voor een persoon is.

Dus wat gaat Finland doen met de terugkerende jihadisten?

Welnu, volgens Yle zullen zowel de personen die geen misdaden hebben gepleegd (wat moeilijk te bewijzen is) als hun echtgenotes en kinderen “hulp in verschillende vormen aangeboden krijgen om weer in de maatschappij te integreren”.

In totaal zijn ongeveer 80 mensen met de Finse nationaliteit vanuit Finland naar de islamitische staat gereisd, waarvan er nu 20 naar verwachting zullen terugkeren.

Bron:

Finland kan tvingas “integrera” IS-terroristerna och deras familjer

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Finland is gedwongen om IS-terroristen en hun families te “integreren”

  1. Dat niemand actie wilt voeren is onzin. Alleen zie je wat er gebeurd in bijvoorbeeld Frankrijk. De politiemacht en het leger wordt ingezet tegen de eigen bevolking. Als je iets wilt bereiken zal dat helaas niet meer vreedzaam gaan.

    Like

  2. Dan heb ik een voorstel, een wetswijziging: dat ze terroristen het staatsburgerschap mogen ontnemen…

    Like

  3. wat dacht je van paspoort en/of dubbele nationaliteit afnemen? waar een wil is, is een weg of wet

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Finland is gedwongen om IS-terroristen en hun families te “integreren” – WIJ betalen MERKEL’s prijs…en NIEMAND wil actie voeren.  | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s