Nieuw

Finkielkraut: “Joden betalen de prijs voor ongereguleerde immigratie”

Deze moslim heeft tegen de joodse filosoof Alain Finkielkraut "Frankrijk is van ons" toegeroepen, wijzend op zijn Palestijnse sjaal.

De Franse filosoof en auteur Alain Finkielkraut ziet het Duitse vluchtelingenbeleid sinds 2015 als de belangrijkste oorzaak van ernstige wanordelijke ontwikkelingen in Europa. “Zonder Angela Merkel’s `Wir schaffen das!’ en de miljoen immigranten die Duitsland in 2015 verwelkomde, zou er geen Brexit zijn geweest”, vertelde Finkielkraut aan de WELT. Hij is er zeker van: “De opening van de grens heeft veel Europeanen onzeker gemaakt en in heel Europa geleid tot pathologisch populisme”, aldus de filosoof.

Merkel’s mix van “extreem moralisme en economische belangen”

Europa was niet geroepen om een multiculturele samenleving te worden, maar eerder om de Europeanen te beschermen. De Duitsers wilden zich met deze politiek van het nazi-verleden vrijkopen en wilden een moreel onberispelijke bevolking worden. In werkelijkheid was dit echter een mengeling van “extreem moralisme en economische belangen”, aldus Finkielkraut.

De prijs werd overal in Europa betaald door de Joden, die de eerste slachtoffers waren geworden van een nieuwe radicale islam, die volgens Finkielkraut niet in de laatste plaats werd gevoed door ongereguleerde immigratie. Ook Frankrijk’s antisemitisme was niet geworteld in een nieuwe versie van het fascisme, maar was het resultaat van het islamitisch extremisme, zo vervolgde de filosoof. Finkielkraut, lid van de Académie française, wordt beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse denkers in Frankrijk.

“Steeds meer Joden in Europa spreken duidelijke taal”

De Duitse JAfD (Joden in de AfD) meldt: “Steeds meer Joden in Europa spreken duidelijke taal. De Centrale Raad van Joden in Duitsland isoleert zich steeds meer met zijn Merkel-trouwe houding. Finkielkraut deelt dus de positie van de JAfD. Het waren de leden van de JAfD die zich moedig tegen alle verzet van het georganiseerde joodse speerpunt van Merkel hebben gevormd. .. Het is verheugend dat prominente Joden dit voorbeeld nu volgen”.

Verdraaiing in de Duitse pers – Gele Hesjes antisemitisme afkomstig van een salafist

Alain Finkielkraut kwam weer ter sprake in Frankrijk toen hij antisemitische beledigingen en vulgariteiten ervoer aan de zijlijn van een Gele Hesjes-demonstratie. Terwijl de Duitse pers de Gele Hesjes de schuld geeft van deze incidenten, is Finkielkraut meer gedifferentieerd: de “Gele Hesjes- vertegenwoordiger”, die de joodse intellectueel beledigde, komt blijkbaar uit het salafistisch milieu en is bekend bij de Franse veiligheidsdiensten. De mannen die hem afgelopen zaterdag bedreigden waren in een “pogrom-stemming”. De Arabische aanvoerder had gewezen op zijn Palestijnse sjaal en riep: “Frankrijk is van ons!”

Hier de scène in de video:

Finkielkraut: “Als zo iemand zegt: Frankrijk is van ons, betekent dat: Frankrijk is voorbestemd om islamitische bodem te worden. Het was duidelijk een bijzonder fanatieke voorstander van de these van bevolkingsuitwisseling”.

“Rechtse” aanvallen op joden slechts 13% – moslim 30% en links 21%

Daadwerkelijk is, overeenstemmend met Finkielkrauts waarschuwingen, volgens een recente EU-studie, waarnaar Björn Höcke ook verwees, 30 procent van de antisemitische intimidatie en gewelddaden moslim; onmiddellijk na de moslimgroepering werd 21 procent van de daders “met een links politiek perspectief” genoemd. Volgens deze ervaringsrapporten worden met name moslims met een “linkse politieke visie” (33 procent) genoemd. Inbreuken door daders “met een rechtse politieke visie” werden beduidend minder geregistreerd, namelijk 13 procent.

Bron:

Finkielkraut: „Juden zahlen Preis für unregulierte Zuwanderung“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7995 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Finkielkraut: “Joden betalen de prijs voor ongereguleerde immigratie”

 1. Pathologisch populisme??? Israel lijdt aan pathologisch ethnocentrisme!

  Like

 2. Wie wind zaait zal storm oogsten. Eat that.

  Like

 3. Wat zijn filosofen toch slecht op de hoogte. Komen die lui amper buiten?
  Frankrijk heeft zijn eigen problemen gecreëerd. Er zijn daar miljoenen moslims. Al veel langer dan 2015.
  Om dan de Duitsers de schuld te geven van je eigen problemen. Daar zijn al heel wat oorlogen over uitgevochten de laatste 2 eeuwen.
  Is dat soms de bedoeling?

  Like

 4. trebor2110 // februari 21, 2019 om 20:51 //

  Like

 5. walterh66 // februari 22, 2019 om 14:07 //

  Too little, too late.
  Joden zijn de drijvende kracht achter de ‘open grenzen’.
  (zie o.a. https://fenixx.org/2019/01/04/joodse-betrokkenheid-bij-hedendaagse-vluchtelingen-en-migrantenorganisaties/)
  Dit is dus niets anders dan een goedkope poging om schuld weg te schuiven.
  Voor Finkielkraut maakt het weinig uit. Als de chaos in Europa te groot wordt, verhuist hij gewoon naar israel.
  Wij blijven achter in het verwoeste continent.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s