Nieuw

Voorzitter van de ‘raad van joodse organisaties in Frankrijk’ eist zero-tolerance voor de Gele Hesjes

Le Parisien heeft vandaag (19 februari) een interview met Frances Kalifat, voorzitter van de CRIF (Representative Council of Jewish Organisations of France), de belangrijkste joodse etno-activistische organisatie in Frankrijk. Van alle grote Franse politici wordt verwacht dat zij het diner bijwonen en het hof betalen, behalve die van het Front National (nu omgedoopt tot Le Rassemblement National), die als verdedigers van de Franse belangen systematisch worden uitgesloten.

Frances Kalifat eist zero tolerance voor de gele Hesjes

Is er in Frankrijk sprake van een sterke toename van het antisemitisme?

Frances Kalifat: Het is duidelijk: ja. De toename van 74% in 2018 van de antisemitische daden betekent dat de joodse bevolking van ons land, die minder dan 1% van de totale bevolking vertegenwoordigt, het middelpunt van meer dan 59% van de racistische daden vormt.

Wordt het aangewakkerd door de Gilets Jaunes?

Frances Kalifat: De beweging is geradicaliseerd en geïnfiltreerd door samenzweerdersbewegingen, uiterst rechts, uiterst links, islamolinks en salafisten. Het geeft hen de gelegenheid om tijdens deze demonstraties op zaterdag hun haat tegen joden, Israël, te komen uiten.

Wat moet er gebeuren?

Frances Kalifat: Er moeten drastische maatregelen worden genomen om een einde te maken aan deze demonstraties, die niet langer worden gebruikt om aanspraak te maken op koopkracht, maar om uiting te geven aan haat tegen instellingen, de Republiek en de Joden.

U roept op tot een verbod op de demonstraties?

Frances Kalifat: Er bestaat een grondwettelijk recht om te demonstreren, maar er moet een manier worden gevonden om ze te stoppen, in ieder geval om ze te kanaliseren. Alleen schriftelijke demonstraties die vooraf schriftelijk zijn verklaard, moeten worden toegestaan; voorkom de andere. Zo kunnen we niet doorgaan, zaterdag na zaterdag.

Wat verwacht u morgenavond, tijdens het CRIF-diner, van de president?

Frances Kalifat: Acties, krachtige besluiten. We hebben krachtige maatregelen nodig om deze golf van antisemitisme, die ons land wegeet, een halt toe te roepen. Het is tijd om van verklaringen over te stappen op actie door de regel van nultolerantie toe te passen.

Hoe?

Frances Kalifat: Ten eerste, pas de wetten toe. Zo is het bijvoorbeeld verboden om te roepen tot boycotten, maar elke week gaan kleine groepen naar de winkel om te roepen tot boycotten van Israëlische producten of het Eurovisie [Songfestival] in Israël! Deze mensen worden niet gestraft. Ik eis dat de sancties die aan elke antisemitische daad worden opgelegd sterk genoeg, streng genoeg zijn om afschrikkend te zijn. Dat is niet het geval. Ik roep op tot het opstellen van een specifiek plan ter bestrijding van antisemitisme.

Sommige parlementsleden stellen een wet voor om antizionisme strafbaar te stellen, is dit een goed idee?

Frances Kalifat: In een aanbeveling van het Europees Parlement is de definitie van de IHRA aangenomen, die in elf punten samenvat wat antisemitisme is. De ontkenning van Israël is er een van. Tegelijkertijd wordt duidelijk gemaakt dat kritiek op de staat Israël geen deel uitmaakt van wat als antizionisme kan worden beschouwd. Ik verwacht dat Frankrijk deze aanbeveling overneemt. Omdat we weten dat de vuile jood van gisteren de vuile zionist van vandaag is geworden, waarvan de aanval op Finkielkraut* het meest recente voorbeeld is. Laten we niet langer antisemieten op woorden laten spelen om aan vervolging te ontkomen. We hebben nieuwe wetten nodig om rekening te houden met dit nieuwe antisemitisme dat achter het masker van het antizionisme oprukt. Het is meer dan tijd dat het antisemitisme door het gewoonterecht wordt aangepakt in plaats van door de Perswet van 1881.

Betekenis?

Frances Kalifat: Wanneer Dieudonné of Alain Soral** hun haat uitgieten op de sociale netwerken, worden ze op dezelfde manier beoordeeld als een journalist. Dit moet naar het gewone recht gaan. We kunnen het antisemitisme en racisme niet in de wet van de pers houden, die de vrijheid van meningsuiting in de pers beschermt. En we eisen de regulering van sociale netwerken. Duitsland heeft het gedaan. We hebben platforms nodig om iemand te hebben die strafrechtelijk verantwoordelijk is in Frankrijk, dus dat we niet voortdurend worden doorverwezen naar hun thuislanden, zoals de VS, waar ze beschermd worden door het eerste amendement, of Rusland, waar het onmogelijk is ze te vinden. In dezelfde geest moeten we de anonimiteit van de accounts die haat zaaien, verwijderen.

Is antisemitisme sterk in moeilijke moslimgebieden?

Frances Kalifat: We kunnen een realiteit niet negeren: de dagelijkse antisemitische aanvallen worden gepleegd door jonge moslims in ‘moeilijke’ gebieden. Dit verjaagt Franse joden die daar in ballingschap leven, en sinds enkele jaren zien we in sommige wijken synagogen en koosjere winkels sluiten. Dit drijft de Franse joden die er wonen in ballingschap en de afgelopen jaren hebben we in sommige voorsteden synagogen en koosjere bedrijven zien sluiten. Degenen die naar rustigere buurten kunnen gaan. Degenen die het zich niet kunnen veroorloven om te vertrekken, om een hogere huur te betalen, lijden, minder talrijk, onder dit dagelijkse antisemitisme, gemaakt van ergernissen, beledigingen, graffiti, gestolen post in de brievenbussen, dat het leven onmogelijk maakt.

Bron:

Antisémitisme : le président du Crif appelle Macron à «appliquer la tolérance zéro»

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1137 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Voorzitter van de ‘raad van joodse organisaties in Frankrijk’ eist zero-tolerance voor de Gele Hesjes

 1. Republikein // februari 21, 2019 om 00:35 //

  Zou hij wel weten wat wij niet weten?
  Lijkt me sterk, een opsomming van en hoe.
  Ben het niet altijd eens met de schrijver, in dit geval krijgt hij van mij het voordeel van de twijfel.
  http://www.pateo.nl/HTML/NL/Artikelen/De_ware_joodse_geschiedenis.htm

  Like

 2. Ik ben nog steeds en steeds meer geschokt door de brutaliteit en arrogantie van deze nepjoden met hun misselijkmakende propaganda om de goy voortdurend te belazeren. Ik ben er zelfs van overtuigd dat de hele gele hesjes beweging controlled opposition is met als doel ‘antisemitisme’ bij wet te verbieden net als in de door nepjoden geleide USSR. Zie bijv. één van de Illuminati cards waar ze demonstrerend worden afgebeeld. Het is één grote samenzwering en de goy laat zich telkens in de luren leggen. Leugens, leugens. Daarom kreeg JHWH al snel een afkeer van hen maar moest hij met hen verder omdat hij zich houdt aan beloften. De geschiedenis van Israel en Juda laat hieromtrent niets te raden over. Het zijn Edomieten. Esau verkocht zijn eerstgeboorterecht voor een beetje linzen. Dat zegt genoeg. Walgelijk volk. Ik schaam me soms dat hun DNA in mijn familie zit.

  Like

 3. En Zero tolerance voor alle moslims na de aanslagen?

  Like

 4. Enneh, die counter-betogingen van GroenLinks Antifa tuig, moeten die dan niet op voorhand een schriftelijke aanvraag indienen of bekleden zij een uitzonderingspositie omdat ze uw globalistische ondersteunen? (zonder het zelf te beseffen dus)
  Uitbuiting, en slavernij.
  Wacht als ze te weten komen dat jullie er – nadat wij zijn uitgeroeid – met de grove experimentele borstel doorgaan.
  (experimentele chemische wapens)
  Allemaal om van Europa een nieuwe staat te maken.
  Een gigantische genocide is er gaande, en die uitheemsen met hun wortel voor hun neus, (wereldheerschappij) zullen nog vies opkijken.

  Like

 5. Globalistische ‘agenda.’

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s