Nieuw

Vladimir II Freed Russia From Jewish Oppression in 1113, Banned Usury Crippling the Nation, Founded a Christian Empire

Detail from one of the most extraordinary monuments in Russia, "The Millenium of Russia" (1862), in Novgorod. For more details see this excellent Wikipedia entry)

One of Russia’s great rulers, a founder of the Russian state, King Vladimir II Monomakh and his battle against Jewish usury and slave trading.

It appears that Jewish money being sent from abroad to destabilize Russia has a very long tradition.

The parallels to what Vladimir Putin did with the oligarchs is striking.


In Old Kiev, prince Sviatopolk II Izyaslavich ruled the city through his dependence on Jewish usury. It was proof of illegitimacy in that this was his major prop of financial support. The Chronicles state that the invasion of the Polovtsy from the south were God’s punishment on this excoriable policy.

Upon the death of Yaroslav the Wise in 1054, his successor was Izyaslav. The prince of the powerful and increasingly independent Turov, Vyslav, challenged him and drove him from the city. Kiev was pillaged while the population demanded the return of Izyaslav. In the meantime, the city had disintegrated. Izyaslav was then challenged by Sviatoslav, who in the meantime had gone to the Germans. In response, Izyaslav went to Rome in 1076.

Russia Insider >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (908 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s